Ta hand om mogen hud

 

1.

Håll dig borta från solen. Använd solskyddsmedel när du går ut. Välj en produkt med en SPF på minst 30. Bär en hatt och undvik solen under högtider mellan 10:00 och 15:00. om du måste gå ut.

2.

Gör regelbundna besök hos din läkare eller hudläkare för att bedöma eventuella bruna fläckar eller tillväxt. När hudcancer upptäcks tidigt, finns det en genomsnittlig härdningshastighet på 95\%.

3. Använd naturliga och mjuka rengöringsmedel, tvål och toner för att behandla och sköta din hud. Leta efter produkter som är kemiska, icke-alkoholbaserade och utan skummedel. Applicera liberalt lanolin, petrolatum och naturprodukter, såsom avokado, kvälls primros, granatäpplefrö och rosa höfter oljor.

4.

Slå mindre ofta och använd milda tvålar för rengöring. Blöt i varmt vatten och var försiktig för att undvika varma temperaturer, som torkar ut. Applicera en fuktkräm till fuktig hud efter att ha badat för att fånga fukt.

5.

Fuktar regelbundet för att minska tecken på åldrande och skydda huden. Välj en fuktkräm med antioxidanter för att reparera mogen hud. Håll din behandling så enkel som möjligt så att du inte irriterar och skadar huden med överdriven användning av flera produkter.

6. Använd en exfoliant regelbundet för att ta bort celler som inte skjulas så snabbt. Exfoliants hjälper till att kasta döda yta celler i form av nästan osynliga hudflakor som kan bygga upp och göra huden matt och grov. Exfoliering gör det möjligt för din fuktkräm att närma din hud bättre.

7. Ät en kost rik på omega 3 fettsyror, vitaminer och mineraler för att förbättra kollagen och elastinhalten i mogen hud . Ta med gott om färska ekologiska frukter och grönsaker.

8. Drick åtta till tio glas färskvatten varje dag för att återfuktas inifrån. Håll dig borta från kolsyrade och koffeinerade drycker. Grönt te, samtidigt som det innehåller koffein, kan vara till nytta.

Äldre hud kan vara hud som har fotograferats av solen och utsatts för elementen över tiden. Livsstilvanor som rökning, dricka eller dålig kost kommer också att bestämma vår huds skick som vi mognar. Den enda viktigaste faktorn att tänka på i en mogen hudvård är att fylla på och bevara fukt som kommer att ta upp tecken på åldrande som dåsighet, uttorkning och rynkor.