Typer av flickhattar

  Ibland kan en outfit bara inte göra det rätta uttalandet eller kanske känna sig ofullständigt. I dessa fall fungerar hattar som antingen ett djärvt tillbehör till en undervattensdräkt eller till och med en praktisk barriär mot värme och kyla.

Wide- Brimmed Hat

En bredformad klassiker är Audrey Hepburn-inspirerad, solid svart hatt med en rand som sticker ut ca 4 till 5 inches från huvudet. För en mer avslappnad look, välj en fluffig stråhatt på stranden eller hatten gjord av filt- eller ullmodell under vintern.

The Newsboy

Även om den här kappen fick sitt namn från de unga pojkarna som hade det att sälja papper i början av 1900-talet, är det nu populärt med män och kvinnor för sin stil och dess användbarhet. Den lilla randen ger lite solskydd, medan den puffiga toppen ger lite ungdom till en outfit.

Beret

En björn är en mjuk, platt eller ulllock som antingen kan ligga platt på huvudets krona eller vara puffed upp som newsboy cap. Bereten är vanligtvis förknippad med franska avantgarde-kulturen, men enligt den amerikanska armén verkar den som 'en symbol för excellens hos våra specialiteter.'

Fedora

Även om den var populär i mitten av 20-talet, fedoras fortsätter att bäras överallt, på både män och kvinnor. Fedoras har ett veck på toppen, över kronan och vanligtvis ett band eller annan detalj runt hatten ovanför randen. De är oftast bära i filt eller halmmaterial.

Cowgirl

Dessa hattar, gjorda av halm eller läder, är inte bara för tjejer som vet hur man ska hantera boskap. En cowgirlhatt, till skillnad från en bredd- brimmed halmhatt, har vanligtvis sidor upptagen nära huvudet och metallpinnar eller vävda läderflätor för detaljer. En cowgirlhatt kan också ha ett par lädersträngar att dra upp under hakan för att hålla den på plats.

Skallehattan eller mössan

Populär med män och kvinnor, skallehattar eller mössor är orimliga och passar nära huvudet. De är vanligtvis bära under vintern, eftersom de fäller kroppsvärmen nära huvudet. Häftiga, hakiga eller stickade bomullshattar finns i de flesta färger och mönster.

Militärhatten

Som en baseballlock har militärhatten en lång rand framför. Till skillnad från ett baseballlock, är dess definierande funktion dess fyrkantiga huvud och tvilling eller bomullsmaterial. Kepsen kallas också ibland 'Castro' eller 'Fidel'. Enligt en Reuters artikel i 2007, säljer Fidel-kepsen som heta kakor till turister som besöker Kuba ... i [a] fashion uttalande som inte har något att göra med politik. '

The Bell eller Cloche Hat

Cloche hattar (från ordet för 'bell' på franska) passar nära huvudet, med en rand som faller ner över öronspetsarna. Dessa hattar var populära på 1920- och 1930-talet, men används fortfarande av tjejer i alla åldrar.