Dermabrasion för rynkor

 

Hur det görs

En kirurg kan välja att döva det område som ska behandlas med lokalbedövning eller kalldräsningsspray eller att patienten genomgår medveten sedering. Under proceduren använder kirurgen en handhållen verktyg med lite, som ofta innehåller tusentals små diamanter, sänder ner de områden i huden där rynkor uppträder. Beroende på djupet på rynkorna kan flera skikt av huden avlägsnas.

Önskat resultat

Efter ansiktet har läkt sig från sårskador, ny hud uppträder, oskadad av miljöfaktorer och skadliga effekter av solen. Det önskade resultatet av rynkdermabrasion är färsk, slät och ungdomlig hud.

Återhämtning och smärtlindring < / h2> Du kan förutse flera dagar av smärta efter proceduren. De flesta läkare kommer att ordinera tre till sju dagar 'värd för receptbelagd smärtstillande medicin, men inte alla kommer att behöva det. Svullnad kommer att vara i sju till 14 dagar, och du kommer att bli instruerad att tvätta ansiktet varje dag och applicera salva tills de röda, skurna områdena har läkt. Återhämtningsperioden kan förlängas på grund av de hudskikt som har tagits bort. Hud kommer ofta att behöva några månader för att helt läka.

Kostnader

Kostnaden för att ha dermabrasion för rynkor varierar beroende på hur många områden som ska behandlas, kirurgens avgift, kostnaden för anestesi

Fördelar

En av fördelarna med dermabrasion är att det inte behövs någon hudpreparation före proceduren. Det kostar också mindre än laserresurfacing och är ett alternativ för dem som vill bekämpa rynkor utan att gå under kniven.

Nackdelar

Dermabrasion kan förbättra utseendet på rynkor, men är inte lika effektivt som en djup kemisk skal. Risken för permanent blek hud i de behandlade områdena är större med dermabrasion än med laser Resurfacing.

Långtidsresultat

Du kommer sannolikt att ha en snygg hud direkt efter dermabrasion, men dynamiska rynkor, eftersom de orsakas av repetitiv muskelaktivitet, kommer att återgå till ett till fem år. Dermabrasion för rynkor är också känd som hudåtervinning, dermabrasion av rynkor, hudföryngring och laser dermabrasion. Dermabrasion använder en motordriven burr för att avlägsna ytlig hud, som liknar sandpapering i ansiktet. Efter det att ytskiktet har tagits bort, överförs hälsosammare hudceller och resulterar i en mjukare hudstruktur och hårdare hud.