Hur man använder en krusningsjärn

 

1.

Börja med att tvätta håret med en fuktgivande schampo och balsam sköljning med kallt vatten. Om du har skadat hår, se till att du använder ett inloppskonditioneringsmedel före krympning.

2.

Applicera en värmaktiverad stylingprodukt. Detta kommer att skydda håret från skador som det heta strykjärnet kan orsaka.

3.

Torka håret i en sval inställning eller låt håret lufttorka; se till att den är helt torr innan du börjar. Strykfukta hår kan faktiskt svänga ändarna av håret.

4.

Anslut presskruven och vrid värmen på inställningen enligt önskemål enligt tillverkarens instruktioner. Undvik Ställ järnet för varmt eftersom det kan orsaka skador!

5.

Sektionen av håret i fyra sektioner, och arbeta i små underavsnitt. Håll varje underavsnitt ut, sätt krimpjärn stäng hårbotten (men rör inte den) och tryck på stryket stängt. Efter några sekunder släpp håret från järnet. Arbeta dig nedåt tills hela delen är klar. Repetera detta över huvudet.

6.

För ökad volym, håll huvudet nere och spraya med en fast hållspray. Undvik att borsta det krympta håret som det kommer att bli frizz!

Tips och varningar

  • Kom ihåg att krympning är tillfällig! Det har gått med ett schampo, så ha kul med det !!
  • Undvik att krympa hår som är över- bearbetad eller blekt. Att göra det kan leda till ytterligare skador genom split-ends.
  • Hårkrympning har funnits länge, och om du älskar det eller hatar det, är chansen att du har provat det! Krympjernet uppfanns faktiskt för Barbara Streisand i slutet av 70-talet, men det är vanligtvis identifierat med de vilda frisyren på 80-talet. Det är ganska lätt att använda ett krympjärn, och du kan definitivt sticka ut i en folkmassa med denna stil!