Hur man behandlar förlust av ögonfransar

 

1.

Vad orsakar madaros eller förlust av ögonfransar att inträffa? Det finns en rad allvarliga och inte så allvarliga orsaker till detta frustrerande tillstånd. Dessa inkluderar ögonskada, ögoninfektioner, allergiska reaktioner som involverar ögat och tumörer som involverar ögonlocken. Andra systemiska sjukdomar kan också orsaka förlust av ögonfransar, inklusive en underaktiv sköldkörtel, undernäring, vissa metaboliska sjukdomar och autoimmuna störningar. Läkemedel är en inte sällsynt orsak till ögonfransförlust, inklusive vissa former av hjärt- och blodtrycksmedicin, sköldkörtelmedikationer och kolesterolsänkande läkemedel.

Det första steget vid behandling av förlust av ögonfransar är att bestämma den bakomliggande orsaken. Detta kommer sannolikt att innebära en resa till din läkare för blodprov tillsammans med närmare granskning av ögat för att se om det finns bevis på sjukdom eller skada. Din medicinlista och kost bör ses över för att du inte är underernärd och att du 'tar inte mediciner som främjar ögonfransförlust.

Om en bakomliggande orsak hittas för din madaros kan rättelse av det medicinska problemet vara tillräckligt för att återställa ögonfransar till deras normala Att hitta den bakomliggande orsaken bör vara den första prioriteringen. Om det inte finns någon medicinsk orsak för ögonfransförlust, bör den typ av mascara du använder på dina fransar ses över, samt hur du applicerar den och tar den Vattentäta mascaraer är notoriskt svåra att ta bort utan att skada ögonfransar. Många kvinnor när man tar bort vattentät mascara-dragkrok vid sina fransar som kan orsaka skador och lash-förlust. Om du har bräckliga ögonfransar är det bäst att undvika vattentäta mascaraer när det är möjligt. Att använda en oljebaserad ögonmakeupborttagare och applicera den utan att dra i fransarna är det bästa sättet att ta bort ögonmakeup.

Även om det finns en receptbelagd medicin som kallas Xalatan, kommer att främja återväxt av ögonfransar, dess säkerhet är ifrågasättande. Det används för personer som har glaukom för att sänka ögontrycket och även om det kommer att främja hårväxten, kan det få allvarliga biverkningar, inklusive förändring av ögonfärgen och förändring av intraokulärt tryck. Denna typ av läkemedel rekommenderas vanligen inte av de flesta läkare på grund av säkerhetsproblem, även om du kanske vill diskutera denna fråga med din egen läkare.

5.

För att förbättra ansiktets utseende efter förlust av ögonfransar kan olika sminkbitar användas. En av de mest effektiva är att simulera utseendet på ögonfransar genom att fästa det övre ögonlocket noggrant med ett fodrar som är så mörkare än din naturliga hårfärg. Det finns också möjlighet att använda falska ögonfransar som måste appliceras noggrant för att ge ett mer naturligt utseende.

6. När orsaken till förlusten av ögonfransar identifieras och korrigeras , bör ögonfransarna växa tillbaka inom sex månader. Till dess kan lockfodral och falska ögonfransar hjälpa till att fylla i luckorna.

Mörka, tjocka, frodiga ögonbryn har varit ett tecken på skönhet sedan antiken. De ger en vacker ram för ögonen, vilket accentuerar naturlig ögonfärg och subtivt förbättrar ansiktets utseende. Det är därför det kan vara så nödande när förlust av ögonfransar uppstår. Här är hur man förstår orsakerna till ögonfransförlust samt möjliga behandlingar.