Hur man gör en keps för en handväska

 

Gör en väska med krossar

1.

Skär två stycken tyg, var 8 tum långa och 10 tum breda. Dessa kommer att vara på framsidan och baksidan av väskan.

2.

Skär två stycken tyg, vardera 3 breda med 8 tum långa. Vik varje bit i halv från topp till botten och tryck den platt och vika den sedan. Dessa kommer att vara gussets på sidorna av väskan.

3.

Skär ett stycke tyg 3 med 10 tum. Detta kommer att vara botten av väskan.

4.

Lägg fram framsidan av väskan högra uppåt. Knappa de två krossarna höger sida ner på toppen av det, och klä upp ytterkanterna. Sy fast kåporna framåt och tryck på sömmarna platta.

5.

Knappa på baksidan av handväskan och krossarna på höger sida tillsammans, och foder upp ytterkanterna. Sticka baksidan till varje sida, tryck sedan på sömmarna platt.

6.

Knappa på undersidan av handväskan till underkanten på framsidan, baksidan och krossarna med tyget högra sidor tillsammans. Sticka botten på handväskan på plats.

7.

Vik överkanten på handväskan över 1/2 tum mot den västra sidan av tyget. Tryck vikten platt. Vik upp överkanten igen och tryck på vikningen platt och lägg sedan på den ihopvikande vikten.

8.

Vrid handväskan till höger.

Gör Flap

1.

Skär en bit väv 8 tum hög och 10 tum bred. Detta kommer att vara fliken som täcker överdelen av väskan.

2.

Vik detta stycke halvt från topp till botten, högra sidor ihop. Sticka längs sidorna och lämna kanten motsatt vikan öppen.

3.

Vrid de öppna kanterna över 1/2 tum och tryck dem platta. Vänd fliken ut till höger.

4.

Ställ in flikens vikkant med överkanten på väskans baksida. Knappa ihop dem och se till att du fångar båda fackens lager i tapparna.

5.

Söm klaffen till överkanten på väskan och se till att du inte ; t sy i handväskan stängt.

6.

Placera häftklumpen (stöttigt halv) av snäppet nära den övre kanten på den öppna klaffen. Sy den på plats som du skulle ha en knapp.

7. Placera kontakten (indragna halvan) på snäppet på framsidan av väskan, se till att ställa upp den med Snäpp på klaffen när den är stängd. Sy fast snäppet på plats, var försiktig så att du inte syr handväskan stängd.

8.

Stygna ändarna på remmen till övre kanterna på väskans baksida, var försiktig

Tips och varningar

  • Du hittar remmaterial i trimavsnittet i de flesta tygaffärer.
  • < li> Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn, symaskiner och sy i nålar. Gussets tillåter plånböcker eller påsar att hålla fler saker (eller bredare artiklar) och kollapsa platt när de inte används. För att hålla sakerna faller ur väskan kan du täcka toppen med en flik. Du kan variera storleken på den här grundläggande gusseted handväskan för att göra den så liten som en plånbok eller så stor som en tote väska. Använd 1/4 tums sömstillägg för varje söm.