Hur man gör hemlagad växtbaserad schampo

 

1.

Du kan använda antingen torkade eller färska örter. Jag älskar att lägga till lavendel i min schampo. Ibland har jag fräsch lavendel som växer i min trädgård, ibland måste jag köpa den torkad. Du kan blanda flera av dina favoritväxter eller välja bara en, valet är upp till dig.

För det här schampot receptet varierar antalet örter du använder beroende på om de är färska eller torkade. Du behöver antingen:

1 / 4-1 / 2 kopp torkade örter
1 / 2-2 / 3 kopp färska örter

Du kan också lägga till några matskedar av torkad citruskvist till blandningen också.

Mängden du använder beror på hur starkt du gillar ditt örtschampo att luktas. Vissa örter har en starkare lukt än andra gör, så du kanske behöver bara en liten mängd av en ört medan du behöver en större mängd andra.

2.

Blanda örterna med 2 koppar vatten i en kastrull på spisen och värm utan kokning i ca 5 minuter och stäng sedan av värmen. Låt örterna branta i 30 minuter, omblandning ibland.

3.

Du kan antingen städa örterna från vattnet och gå vidare till nästa steg, eller du kan lägga Vatten- och örtblandningen i en blandare för att minska storleken på bitarna av örter och lämna dem i ditt schampo. Det är en fråga om preferens.

Om du inte har tillgång till färska örter eller föredrar att använda eteriska oljor, kan du också göra det. Du måste lägga 5-15 droppar essentiell olja till 2 koppar vatten, beroende på hur stark du vill att ditt schampo ska luktas. Vissa eteriska oljor har en stark arom än andra, så du kommer att använda mer eller mindre beroende på oljens doft. Denna blandning behöver inte upphettas.

Lägg till 1 kopp basisk unscented schampo eller castilsåpe till det doftiga vattnet och rör om eller vispa försiktigt.

p> 6. Lägg till 1 kopp glycerin i blandningen och rör om eller vispa väl.

7.

Häll din hemlagade växtbaserade schampo i ett gammalt schampo flaska och njut!

Tips och varningar

  • Om du använder kamille, kommer det att lägga till höjdpunkter och / eller lätta ditt hår beroende på hur mörkt det är.
  • Om du har svårt att hitta den perfekta kombinationen av dina naturliga örtdoftar i schampon, ska du försöka göra din egen hemma. Jag har funnit att när jag köper växtbaserade schampon ofta är dofterna blandade inte det jag letar efter eller de är för starka eller inte tillräckligt starka. Du kan göra din egen blandning med ett grundläggande unscented schampo eller en castilsåpe som Dr Bronner s.