Hur man hanterar överplockade ögonbryn

  Om du har varit för aggressiv med pincett och nu står inför obefintliga ögonbryn, är det dags att göra några saker.

1.

Överpluckade ögonbrynens nödtips.

korrigerande arbete. Välj en eyeliner penna i en nyans som är 'skugga ljusare än din hårfärg och fyll i de överplockade områdena med färg. Efter att du har använt penna, fyll i några luckor med en lätt applicering av pennpulver. Det hjälper till att kosmetiskt korrigera Problemet tills nya ögonbryn växer tillbaka, vilket kan ta upp till 6 veckor. En orsak till att vanta sig överdrivna ögonbryn är att om det överhängs under långa perioder, kanske håren inte växer tillbaka.

2.

Hur man förhindrar överplockning.

När dina överklappade ögonbryn har vuxit tillbaka, vill du vidta åtgärder för att förebygga framtida ögonbrynssituationer. Om du är osäker på vilka hår som ska plockas kanske du vill få ett professionellt ögonbrynssamråd på en frisör eller ett spa. När en professionell har skapat en tillfredsställande pannaform för att fungera som en ritning, är det mycket enklare att plocka några stridiga hår som växer in igen.

3.

Ett annat alternativ för att göra det själv-ögonbrynsplockning är att använda en ögonbrynstensil. Placera bara pennstenen över ögonbrynet och tryck på den. Håren som visar genom stencilen bör lämnas på plats. De hårda hår som inte dyker upp i stencilen kan plockas. Förutom att skapa en ritning för att skapa en behaglig pennlinje, hjälper en ögonbrynstensil att förhindra ojämnt plockade ögonbryn. Det kan också användas som en guide för var du ska fylla Ögonbryn stencil kan köpas hos vissa drogister och online.

4.

Ytterligare pekare.

Tänk på att överplockade ögonbryn kan se ut hård och artificiell. En fylligare, mer naturlig ögonbryn är vanligtvis mer attraktiv för att rama ögonen och ansiktet. Försök att tämja din tendens att vara för aggressiv med pincett, med tanke på att ögonbrynen tar upp en halv och en halv för att regrow sex veckor kan verka som en väldigt lång tid när du försöker att göra akutarbete på pannor som överplockades. Mindre är ibland mer, åtminstone när det gäller att plocka ögonbrynen.

En skönhetsuppgift som kvinnor kämpar med är att tämma sina ögonbryn. Det handlar vanligtvis om att dra ut de tillförlitliga pincettarna och genomgår den smärtsamma uppgiften att dra ut de stränga håren medan man försöker att ge en behaglig form och båge till pannorna. Tyvärr, när du har börjat, är det lätt att bli för överdrivet. Resultatet? Överplockade ögonbryn som är ojämn och dåligformad. Finns det något sätt att förhindra detta fula problem? Här är några tips för att förhindra och hantera överplockade ögonbryn.