Hur man lagar långt hår

 

1.

Tvätta håret och kammen för att ta bort tarmar och räta håret för korrekt skärning. Bestäm den rätta delen på mitten eller sidorna på huvudet och sätt in delen innan du skär. Kontrollera regelbundet delen och justera vid behov.

2.

Klipp håret till en jämn längd. Detta är din baslängd och det borde vara bara lite längre än vad du vill ha de längsta hårsektionerna för den färdiga klippningen.

3.

Ange riktlinjer för dig själv för var De längsta sektionerna ska vara och var de kortaste sektionerna ska vara.

4.

Dela håret i sektioner med kam; och börja på botten och på ryggen, höja håret tills det är helt vertikalt av huvudet. Klipp håret i en rak, avsiktlig skärning till den längd som bestäms för hårets längsta längder.

5.

Flytta till huvudets sidor och upprepa processen. Kontrollera håret mot längre längder för att säkerställa att övergången är ren och jämn, inte krossad.

6.

Flytta till huvudets framsida och upprepa processen igen. Återigen, kontrollera klippet mot sidorna och baksidan för jämnhet och smidig övergång. Dubbelkontrollera ditt arbete på framsidan genom att stå inför personen och dra upp håret från båda sidor av huvudet för att säkerställa jämnhet.

7.

För att lägga till kropp och mjukna lager, upprepa processen med håret på framsidan och på toppen av huvudet med en rakhyvel istället för sax för att klippa håret till önskad längd.

Tips och varningar

  • Om personens hår tjock och benägen att vara väldigt full eller krusig, undvik rakhyvelen eftersom det kommer att lägga till för mycket kropp.
  • För att justera lagerets djup, ändra vinkeln som du håller håret för skärning. En rak vertikal från toppen av huvudet skapar de mest dramatiska skikten, medan en mindre allvarlig vinkel ger en mer subtil effekt.
  • Var försiktig med våg och krökning. håret är vågigt eller krökt måste du se till att du drar tätt innan du gör klippet, annars kommer du att sluta med röriga ojämna längder.
  • När du lär dig klippet är det ibland användbart att använda en mycket konkret guide ev en till punkten att markera spegeln som en visuell guide.
  • Var noga med att dubbelkontrollera enhetligheten och övergången mellan sektioner när du går. På så sätt behöver du inte göra en drastisk snitt för att fixa saker i slutet.
  • Medan de specifika teknikerna för att skapa en lång skiktad skiva kan variera mycket beroende på önskad stil och djup på skikten, måste de underliggande grunderna för skuren kräva samma steg.