Så här köper du en gammal snyggingsklänning

 

Köp en gammal snöreklänning

1.

En gammal snöreklänning är något du måste hitta och försöka. Bryt ut din telefonbok eller kom på Internet och leta upp vintageaffärer i ditt område.

2.

Börja ringa butikerna som du tycker om att se om de har tappningspetsarklänningar . Du vill inte slösa bort din tid och gas runt staden om de inte ens har det du söker.

3.

Besök butiken och försök på några gamla snygga klänningar. Kom ihåg att storlekarna på femtiotalet var annorlunda än dagens storlekar. En storlek sexton då är som idag s storlek åtta eller tio.

4. När du försöker på klänningen, se till att du inspekterar passformen. Är spetsen rätt på din kropp? Är spetsen i gott skick eller är det tårar eller hål.

5.

När du har inspekterat klänningen på din kropp, gör den noggrann inspektion av din kropp. är sömmen och hur robust är spetsen. Skulle din klänning rippa halvvägs genom natten? Om så är det här inte klänningen för dig.

6. När du har inspekterade din klänning och det uppfyller dina krav, det är dags att köpa det och rocka ditt prom.

Tips och varningar

  • Om klänningen är för stor du kan få den att förändras.
  • Köp inte en klänning som är för liten. Det blir mycket för svårt att släppa ut.
  • Du har din egen unika stil och du hatar att vara en av publiken som bär en standardklänning från ett större varuhus. Du vill stå ut i en unik antik spetsklänning och göra ett verkligt uttalande på ditt prom. Du är ett riktigt original.