Vad går in i en kroppsfolie?

 

Typer

Det finns två grundläggande typer av kroppsinpackningar: Herbal och Mineral (lera). Växtbaserade kroppsförpackningar använder en flytande bas som en te, eteriska oljor eller växter som aloe vera som bas för ingrediensblandningen. Herbal kroppsinpackningar är primärt inriktade på att förbättra huden, avgiftning och avlägsna överskott av cellulära vätskor. Mineral kroppsinpackningar använder ofta en medicinsk lera som bas och infunderar den basen med andra örter, vitaminer och oljor. Mineralomslag ökar tumförlust och hjälper till att minska celluliter. Dessa omslag ger också förbättringar i huden och beroende på vilka ingredienser som väljs kan det vara lika effektivt vid avgiftning.

Förpackning

De flesta behandlingar med spa-behandling börjar med en noggrann mätning av kroppen. En torr borste eller mild hud exfoliant (skrubb) används sedan för att ta bort döda hudceller och aktivera derma. Wrap-blandningen appliceras, undviker bröst och privata områden i kroppen. Vissa wrap-behandlingar inkluderar blötläggning av omslaget i blandningen innan du applicerar de våta omslagen på kroppen. En helt torr mineralvattenpulverblandning finns också som dammas på kroppen och aktiveras senare av kroppsvätska under svettning. I den traditionella metoden är kroppen insvept så att omslaget är fast, men inte i kontakt med huden.

Material

Flera olika typer av karosserier är tillgängliga, inklusive: breda, stretchiga bandage typremsor, sängkläder, handdukar, plast eller mylar plåt och andra. Vissa wrap-typer inkluderar både tygförpackningar och plastöverdrag för att öka vätskefrisättningen. Beroende på vilken typ av omslagsblandning och omslagstyp som kan användas, kan klienten instrueras att gå runt för att öka svettningen eller de kan bli tillsagda att koppla av på ett behandlingsbord under en filt av någon typ.

Avlägsnande

Efter minst tjugo minuter avlägsnas omslaget och klienten duschar att städa bort wrap-blandningen. Vissa spa föreslår att klienter borstar av torra lerblandningar som lämnar så mycket intakt som möjligt för några dagar för att öka avgiftningen. Klienter ska inte raka eller använda hårborttagningsprodukter i fyrtioåtta timmar före wrap-behandlingar, eftersom växtbaserade blandningar kan irritera huden. Om spa-behandlingen är inriktad mot reduktion av celluliter, bör behandlingen omfatta lymfatisk dräneringsmassage tillsammans med omslaget.

Blandningar

Spa-platser som naturaltherapypages.com listar några av de mer populära kroppsinpackningarna som: lera, örter, thailander, havslera, choklad, frigi thalgo (mikroniserade marina alger), alger, lera infunderad med aromaterapioljor, paraffin (vax), parafango (vax och ler), eteriska oljor, celluliter, sheasmör och mer .

Varning

Personer som är gravida, har en hudstörning som psoriasis eller eksem, ett hjärtsjukdom, högt eller lågt blodtryck, klaustrofobi eller någon sjukdom som behandlas av en läkare ska inte använda en kroppsväska utan att först samråd med sin läkare. En kroppsväska är en typ av spa-behandling som ofta är utformad för att minska vikt, omforma kroppens problemområden, ta bort toxiner genom huden, minska celluliter och förbättra hudton, täthet, struktur och jämnhet. Denna spa-behandling har blivit så populär att hemma produkter har utvecklats för enkel användning i privatlivet och komforten i ditt eget badrum.