Hur man använder ett nät för hårväv

 

1.

Välj ett hårnät. Trots att det finns många hårnät tillgängliga, är alla inte lämpliga för vävning. Till exempel är hårnät som vanligtvis används i livsmedelsindustrin gjorda av tunt, töjbart, webliknande material. Dessa hårnät är för spännande att vara Används för vävningstillämpning. Välj ett hårnät speciellt gjord för hårvävning för att säkerställa att det kan klara processen. Välj ett förtunnat hårnät för snabbare applicering. Ta reda på huvuddelen av det naturliga håret och huvudstorleken.

2.

Förbered det naturliga håret. Tvätta håret med ett avskakande schampo följt av en intensiv djupbehandlingsbehandling. Handduk-torka håret och applicera en liberal mängd naturgasfett eller glans. Detta hjälper till att låsa fukt och är särskilt viktigt eftersom håret kommer att hållas under ett hårnät. Komba håret med en tandkam för ytterligare rätning och häftning.

3.

Kör håret i ett cirkulärt 'bee-hive' -mönster. Detta möjliggör större flexibilitet vid tillämpning av vi ave spår. Se till att håret är helt torrt före flätning för att förhindra hårbotten lukt och för att hålla cornrows från åtdragning alltför mycket. Använd en rått-svanskam för att göra en början på huvudets krona. Börja med att bräda en medelstor cornrow och fortsätt avskiljning och flätning i ett cirkulärt mönster tills allt hår är flätat.

4.

Sy väven på hårnätet. Säkra nätet över hårbotten och flätorna. Lägg vävspåren på en ren plan yta efter att ha klippt dem till önskade längder. Tråd hårnålen med hårgänga som komplimangerar färgen på vävspåren. Detta skapar ett mer naturligt utseende. Börja sy sömla spåren på baksidan av hårbotten och fortsätt arbeta tills hela skalpen är täckt.
När du syr, var noga med att bära nålen genom nätet och underliggande flätor utan att skada hårbotten. Gör en knut i tråden för att fästa vävspåren innan du sätter tillbaka nålen igen. Ordna vävspåren i önskad stil och redogöra för hårets längd och struktur. Se till att varje hårväft är dolt under föregående väft.

5.

Lim väven på hårnätet. Täck flätorna med ett tunt lager av pappersförpackningar för att förhindra att stora mängder lim kommer från det naturliga håret. Skydda nätet över skiktet av hårförband. Lägg vävspåren på en ren, plan yta efter att ha klippt dem till önskade längder. Klipp limflaskans spets i vinkel för att främja jämnt flöde. Applicera ett tunt lager av lim på baksidan av den första hårväven.
Börja klistra hårvävspåren på baksidan av hårbotten och fortsätt arbeta tills hela skalpen är täckt. Ordna vävspåren i önskad stil och redogöra för hårets längd och struktur. Se till att varje hårväft är dolt under föregående väft.

Tips och varningar

  • Korkväv fungerar vanligtvis bättre när man använder ett nät. Detta beror på att väven och nätet är enklare att gömma.
  • Undvik att bära ett nät som är för hårt. Detta kan begränsa cirkulationen och leda till skador på hår och hårbotten.
  • Att använda ett nät för ett hår väv kan hjälpa till att skydda det underliggande håret och hårbotten från friktionsskador. Det bidrar också till att minska brott som förknippas med att applicera lim och trådar till människohår. Att använda ett hårnät är också ett lämpligt alternativ för dem som lider av svår håravfall eftersom hårnätet ger en obruten yta för vävning. Att införa ett hårnät i din nästa vävda stil kan ge dig självförtroende för att veta att ditt naturliga hår skyddas.