Hur man behandlar ditt hår för att växa friskt

 

1.

Shampoo hår med naturliga produkter som finns i butiker och apotek. Många shampoo varumärken innehåller naturliga ingredienser härrörande från frukter, växter och alger som är fyllda med bra hårnäring. Populära märken som Sebastian, Nexus och Aveda har en rad schampon som oftast är gjorda av dessa ingredienser.

2. Använd en djup balsam för att behandla ditt hår minst en gång i veckan . Samma märken av schampo bära balsam som är gjorda av naturliga ingredienser. När du köper efter en djup balsam letar du efter ingredienser härrörande från växter, frukter och naturliga oljor. Undvik hårbalsam som innehåller höga procentandelar av animaliska fetter.

3. Applicera den djupa balsaman jämnt på håret, använd ett ljust plastduschlock och sitta under torken för 5 till 10 minuter. Värmen hjälper håret att absorbera balsam på jämnt sätt. Kyl håret och tvätta den djupa balsammen noggrant.

4. Använd rullar för att ställa håret istället för att direkt torka det. Sätt rullarna genom håret och sätt dig under torken i 30 till 50 minuter beroende på hårlängden.

5.

Ta ut rullarna när håret är helt torkat och använd en hårtork för att bli av med vågorna och krullarna om så önskas. Upprepa hela processen minst en gång i veckan för att hjälpa håret att växa friskt.

Friskt hår kan odlas och underhållas med hjälp av enkla tekniker som är tillgängliga för alla. Dessa tekniker är inte alltid det snabbaste att få ditt hår gjort och de kräver lite engagemang. Men när de tillämpas korrekt, ger dessa tekniker ditt hår en näring för hälsosam tillväxt.

Det här är några tips om hur du behandlar ditt hår på ett sätt som hjälper det att bli hälsosammare. Dessa tekniker är för alla hårtyper.