Hur man bygger en bälte

 

1.

Bestäm en titt. Tillfällig? Trendig? Klassisk? När du förstår hur lätt det är att bygga ett bälte, kanske du kanske vill göra ett bälte för varje outfit.

2.

Välj ett tyg som matchar det utseende du vill ha. Om du gör något som är relativt trendigt och du inte tänker hålla den i din garderob för länge, behöver du inte oroa dig för tygets hållbarhet. Men om du vill göra ett bälte som kommer att vara en del av din uppställning under en längre tid, måste du välja något som är hållbart och osannolikt att komma ifrån varandra efter att ha använts några gånger.

3.

Mäta midjan. Om du inte har en näthålls mätband, ta bara en bit garn eller snöre och mäta midjan och markera den plats som anger din midja. Sträck ut garnet mot en gårdspinne för att omvandla midjestorleken i tum.

4.

Skär tyget i en remsa som är tillräckligt längre än midjan så att du kan knyta den in i en lös knut.

5.

Bestäm bredden på ditt bälte. Du kanske vill kontrollera bälteslyckorna på jeans eller byxor som du planerar att bära bältet med. är breda och vissa är smala.

Kontrollera kantarna på tyget du använder för att göra ditt bälte innan du trimmer det till den bredd du vill. Vissa tyger kan ha oavslutade kanter utan några återverkningar. Andra tyger kommer snabbt att brista om kanterna är inte färdiga. Om tyget behöver slutas, trimma bredden lite bredare än vad du vill ha för det färdiga bältet. Justera sedan kanterna under och sy en enkel söm ner båda sidor. Om du inte är mycket av en sömnstress, kan du efterlikna effekten av sömda kanter genom att använda järn på tejp som är utformad för att göra hems utan att sy. Du hittar det nära sömnadsprodukterna hos en lokal hantverk.

7.

Skjut bältet genom dina byxor eller jeans och binda ändarna i en lös knut För att säkra. Grattis, du har lärt dig att bygga ett bälte.

Tips och varningar

  • Ta på sig klädseln du planerar att bära bältet med när du Välj ditt tyg för att säkerställa en bra match.
  • Svart och brun är båda bra färgval om du planerar att göra ett bälte som du kan bära med flera kläder.
  • Modeaccessoarer kan snabbt göra skillnaden mellan en vanlig outfit och en outfit som säkert låter alla fråga var du handlar. Men är att ta reda på var du handlar verkligen kommer att avslöja hemligheten för dina modeprestationer? Kanske inte. Om du är en av de många mode-divasna som gillar att göra sina kläder och accessoarer i stället för att köpa dem, har du en modehemlighet som är helt egen. Om du inte redan använder dina egna färdigheter för att få händerna på redskap som är utformat precis som du vill ha det, är det lätt att starta. Prova det här nybörjarens projekt och bygga ett bälte.