Hur man förhindrar håravfall

 

1.

Ta en titt på vad du äter och utvärdera dina näringsvanor - de kan spela en ledande roll i håravfall. Se till att du äter tillräckligt med protein och järn för att naturligt förhindra otillbörlig håravfall.

2.

Undersök eventuella mediciner du tar; är håravfall en bieffekt? Om så är fallet, tala med din läkare om medicinska alternativ som kan vara mindre benägna att orsaka håravfall - det finns alltid flera alternativ. känna din.

3.

Försök med massage. Massera din hårbotten kan uppmuntra till bättre cirkulation, vilket i sin tur kan bidra till att förhindra balding och hårförtunning. Även några minuter kan varje dag med massage med fingertopparna gynna hårhälsan.

4.

Kontrollera dina hårvanor; använder du mycket hårda stylers eller updos? Var snäll mot ditt hår eller det kommer att lämna ditt huvud! Försök att behandla det till en ledighet i balsam, åtminstone i slutet, ett par gånger i veckan.

5.

Prova en stimulans för hårväxt. Det finns olika schampon, balsam och generella behandlingar som kan hjälpa till att stoppa håravfall och de är generellt billigt.

Se en hudläkare för att säkerställa att din hårbotten är frisk . En hälsosam hårbotten kommer att lämna dig mindre sannolikhet för att hantera håravfall.

7.

Stress mindre. Stress kan faktiskt få ditt hår att falla ut. Adoptera hälsosamma hanteringsmekanismer för att hjälpa till att förhindra håravfall.

Tips och varningar

  • Omhänder din skaldethed, om du inte har något annat val!
  • Håravfall kan vara ett symptom på ett större problem; se din läkare om håravfall kvarstår
  • Håravfall kan vara störande, frustrerande och ibland alldeles pinsamt. Håravfall kan bero på ett antal variabler, från medicin och ärftlighet till åldrande och näringsbrist. Här är några av de sätt som du kan förhindra håravfall.