Hur man gör en handväska från en slips

 

Sy slipsarna i en handväska

1.

Trim varje slips så att den är 22 inches lång från toppen av det breda änden. Spara de sneda ändarna för bandmaterial.

2.

Placera de fem slipsarna så att de smala ändarna knappt överlappar varandra, med mittlinjen på toppen. Kläm samman de smala ändarna av slipsarna.

3.

Ordna slipsarna så att varje brett ände överlappar ungefär hälften av slipset bredvid det, så att de fem slipsarna bildar en rektangel. Stick fast ihop slipsarna.

4.

Ställ din symaskin i en zigzagstygn. Sticka över de överlappande kanterna mellan slipsarna, så att zigzagssömmen fäster båda slipsarna i varje söm.

5.

Vrid snittänden på slipsarna över ca 1/2 tum mot bandets baksida. Tryck på vikningen platt, sedan zigzagstygn längs den vikta kanten.

6.

Placera slipsarna med baksidorna uppåt. Vik den raka (hemmed) kanten av banden över ca 8 tum.

7.

Knappa på sidorna på det vikta överområdet på plats för att göra en påse. Toppstygn längs varje sida av det vikta området.

Lägg till efterbehandlingen

1.

Suga knäppningen (knuffig sida) på knäppningen till baksidan av den spetsiga änden av mittlinjen.

2.

Vik den spetsiga änden av slipsväskan över för att göra en klaff. Placera kontakten (indragna sidan) på snäppet på framsidan av väskan så att den stämmer upp med studben. Sy fast hylsan på framsidan av väskan, var försiktig så att du inte syr handväskan stängt.

3.

Välj två av de vänstra smala slipsändarna för handväskans band . Klipp varje slipsstycke halva längden du vill ha bandet, plus 1/2 tum, mäta från spetsen.

4.

Vik den snittiga änden av en av slipsarna mot insidan av slipset, ca 1/2 tum. Tryck på vikningarna platta.

5.

Ta ihop den andra kanten i den vikta änden. Zigzag sy ihop banden.

6.

Knappa de spetsiga ändarna på slipsremmen på sidorna av väskan. Zigzag sticker ändarna på remmen till handväskan.

Tips och varningar

  • Du kan sy i snapbitarna som du skulle knappar, eller du kan köp snaps som du hamrar på istället.
  • Var försiktig när du arbetar med symaskiner, sax, pinnar, nålar och strykjärn.
  • Slipsar gör inte bara dekorationer för mäns kläder och skjortor. Du kan också använda slipsar för att göra en unik, snygg handväska. Du kan städa ut en garderob eller besöka en butik för att återvinna gamla slipsar, eller du kan köpa nya slipsar för att bara få de färger och mönster du vill ha. Du behöver fem slipsar för att göra denna väska. Slipsarna kan matcha eller komplettera färger, eller du kan använda ett mönstertema (som stripor av paisley) eller använda alla olika färger och mönster. I vilket fall som helst vill du välja ett slips att använda som mitt på väskan.