Hur man hanterar fet hår

 

1.

Börja med att dämpa det fuktgivande schampot. Använd bara tydliga schampon från och med nu. Det här är schampon som oavsett färg eller färg du kan se igenom. De är bäst för att skära fettet ut ur håret. I vissa fall kan det vara nödvändigt att schampo två gånger om dagen. Undvik över schamponering. Tvätta håret på morgonen istället för precis innan sängen, eller vänta så länge som möjligt innan du går ut. Ett te-trädoljebaserat schampo är ett bra val för alla med detta problem.

2.

Skölj håret med en naturlig syra, t.ex. citronsaft eller äppelcidervinäger. Bara några droppar blandade med vatten. Skölj håret och hårbotten.

3.

Dikta balsam. Om du känner att det finns behov av det, applicera det inte på rötterna eller i närheten av hårbotten, bara i ändarna.

4.

Undvik att borsta håret som gör håret är oljigare. Faktum är att du inte borstar mycket alls om du inte har problem med fläckar. Det är vanligtvis inte fallet med fet hår.

5. Rengör borsten och kammen regelbundet Baseras på att de samlar olja! Det sista du vill göra är att applicera olja på ett nytt shampooat huvud.

6.

Torka håret efter tvätt. Vänd håret uppåt ner medan du torkar.

Undvik mousse, det här är en mardröm för fet hår.

För extremt fet hårblandning häxhasel och en munvatten som Listerine och dab i hårbotten. Detta kommer att fungera som en astringent i hårbotten. Använd endast detta om problemet är extremt. Var extra försiktig så att du inte irriterar hårbotten.

p> 9.

Detta kan vara hormonrelaterat. Om du plötsligt börjar uppleva fet hår kan detta bero på hormoner eller p-piller.

Tips och varningar

  • Undvik att använda ättika, citronsaft, munvatten och häxhasel i hårbotten. Det kan vara irriterande om det inte används i mått.
  • Oljigt hår är en sådan smärta att hantera. Det gör inte bara håret smutsigt, men det ser även lunt och livlöst ut. Dessa steg hjälper till att minska oljan och göra håret enklare att hantera.