Hur man kamouflerar en pimple

 

1.

Rensa ditt ansikte. Innan du kamuflerar din acne är det viktigt att du rengör ditt ansikte. Använd en rengöring som tillgodoser dina hudens specifika behov. En person med fet hud kommer att använda en oljedämpande rengöring, medan en individ med torr hud kommer att använda en fuktgivande rengöringsmedel.

Applicera aknebehandlingen. När du har tvättat ditt ansikte, använd en handduk för att försiktigt klä den torr. Om du använder en toner, applicera den med en bomullsboll. Applicera akne behandling mot din fläck. Låt det torka helt. Följ upp med fuktkräm på andra områden i ditt ansikte där det behövs.

3.

Ansök din foundation. Om du är en kvinna, är det troligt att du bär foundation varje dag. Applicera din foundation med en sminksponge, en sminkborste eller fingrarna. Om du är en man, är det troligt att du inte bär foundation. Hoppa över det här steget och fortsätt till nästa.

4.

Använd concealer. Använd antingen en concealerborste eller ditt finger för att applicera concealer på pimpleen. Klistra det försiktigt på din hud. Du vill inte gnugga den eftersom det kommer att orsaka irritation. Applicera concealer i lager tills du har uppnått tillräcklig täckning.

5.

Ställ in concealer. När din concealer har tillämpats, är det dags att ställa in det. Använd antingen ett genomskinligt pulver eller ett matchande ansiktspulver för att ställa in din smink. Applicera pulvret med en pulverborste eller svamp. Ta bort allt överskott av pulver med en vävnad.

6.

Applicera över natten behandling. Applicera en dab av Queen Helene Mint Julep till din skada på natten innan du går och lägger dig. Sova med den på. På morgonen blir din pimple mindre och rodnaden kommer att minska.

Tips och varningar

  • Hitta en concealer som matchar din hudton exakt. Gå till en sminkdisk och få sminkartisten att matcha din hud. Detta hjälper till att undvika förvirring när det gäller att få rätt färg.
  • Applicera inte din smink för kort efter att du har fuktat ansiktet och applicerat en aknebehandling. Du vill att moisturizer och acne behandling ska absorberas i din hud, annars kommer din concealer att blekna.
  • Oavsett om du är stressad, upplever extra sebum eller går igenom månatliga hormonella förändringar, är det troligt att du kan få en pimple på ett eller annat ställe i ditt liv. Acne påverkar män och kvinnor i alla åldrar. Uppleva en breakout kan få dig att känna dig osäker och oattraktiv. Medan din akne kan behandlas är det mycket osannolikt att du kommer att se resultat över natten. Om du inte vill gå ut på allmänheten med din pimple synlig för varje passerby, kan du enkelt camouflera den.