Hur man stoppar brunt hårfärg från att röra sig rött

 

1.

När du väljer en hårfärgsprodukt, välj coola eller neutrala nyanser. De representeras vanligtvis av bokstäverna A och N efter hårfärgnumret. Färgnamnen för coola nyanser kommer att ha ord som cool eller aska i dem. Clairol har till exempel färger som Medium Ash Brown (5A) och Lightest Cool Brown (6.5A).
Undvik färger med namn som har guld, auburn eller varma i dem. Medan håret kan se bra ut direkt efter färgning tenderar det att bli rörigt när färgen bleknar lite.

2. Använd shampo och balsam som är utsedda för färgbehandlat hår . Andra schampon, speciellt billiga schampon, har ingredienser som klämmer ner färgen och för brunt hår gör mässingsundertoner till ytan.
Det finns massor av bra produkter på marknaden att välja mellan. Redken Color Extend är en utmärkt produkt men lite dyr. John Frieda s Brilliant Brunette är ett bra billigare alternativ.
Om du är villig att spendera mer pengar, prova Aveda s Clove shampoo och balsam. Den är gjord av naturliga ingredienser, organiskt odlad kryddnejlika och kaffe, vilket förbättrar brunt hårfärg vackert.

3.

Om du bor i ett område där vatten är mycket svårt, Hårdvattenmineraler som kalcium, magnesium, järn, koppar och led kan påverka hårfärgen starkt. Om din bruna hårfärg blir röd snabbt, kan det vara synden. För att avhjälpa detta, leta efter schampo som innehåller chelater - föreningar som kan fånga de ovan nämnda mineralerna. Kenra Clarifying Shampoo är en sådan produkt, och den är också färgsäker. Du kanske kan använda ett klargörande schampo en gång i veckan eller så och Fortsätt behålla fin färg.

4.

Som med något färgbehandlat hår, skölj inte det varje dag om du inte behöver. Gör det två gånger i veckan eller varannan dag. Det hjälper verkligen att göra hårfärgen pågå längre.

När du är i solen, bära en hatt eller använd en solskyddsmedel som Redken - UV Redcue Brunette Guard. Kom ihåg att UV-strålar älskar att bryta sönder hårfärgsmolekyler, och om du inte skyddar ditt hår, kommer din hårfärg definitivt att blekna.

6.

Om du vill visa ännu mer kärlek till din bruna hårfärg, använd en produkt som sätter in någon färg mellan färgämnen. Försök med John Friedas briljanta brunette färgglas - det kan vara lite rörigt att använda, men det fungerar väldigt bra.

Oavsett om du färgar ditt hår brunt för att täcka dina grisar eller för att förbättra din naturliga hårfärg, är det ett bra val. Brunt hår är ganska lätt att underhålla och färgning hemma är mer eller mindre goof-säker.
Den vanligaste klagomål är att det färgbehandlade bruna håret blir rödaktigt eller brassigt. Det är oftast ett resultat av att du inte väljer rätt hårfärgsprodukt eller dagliga hårvårdsprodukter. Här är vad du kan göra för att hålla ditt bruna hår vackert.