Hur man väljer en diamant

 

1.

Bestäm vilken form du vill ha. Det finns många olika delar av diamanter: rund, prinsessa, hjärta, oval, smaragd, marquise, strålande och päron. Därefter finns diameterns djup i inställningen, kallad grunda snitt, idealiska snitt och djupa snitt. Fråga en juvelerare att visa dig alla olika former och bestämma vilken du vill bäst.

Diamanterna varierar från färglös eller klar till ljusbrun i färg. Ju tydligare diamanten är desto dyrare är det, eftersom färglösa diamanter är de mest eftertraktade diamanterna. juvelerare använder ett färgbetygsystem med bokstäver: 'D' är det bästa (mest klara) och 'Z' är den mest bruna.

Välj klarhetens skull. Skarvskalan varierar från felfri och internt felfri till ofullkomlig och lite inkluderad. De flesta diamanter har brister i dem. Några har brister som kan ses på en förstoringsglas men inte av det mänskliga ögat. Den nedre delen av diamanterna är något

4.

Bestäm hur stor en diamant du vill. Det här är karaten som kommer i spel.

5. < / p>

Ta alla dessa aspekter ta hänsyn till din budget och bestämma vad som är viktigast för dig. Om storleken är allt som är viktigt, köp en stor diamant med brister, missfärgningar och skär i det billigaste snittet (ofta en oval eller päronform). Om kvalitet är viktigare, köp en nästan felfri diamant som är klar men liten.

6.

Besök flera juvelerare i butikerna för att få prissättning, gå online och titta på online smycken . Skriv in alla detaljer i vad du vill ha, nu när du har det smalnat och få citat tillbaka. Gör ditt val och presentera den vackra diamanten för din älskade.

Att välja en diamant kan vara knepigt och komplicerat om du inte vet vad du gör. Du vill inte bli rippad, men du vill ha något trevligt för den speciella personen i ditt liv. Förstå hur du väljer rätt diamant kommer ner till grundutbildning på diamanter själva och hur de säljs.