Vad är Faux Leather Fabric?

 

Göra

Verkligt läder kräver djurhud som grund för materialet. Emellertid består faux läder av en tygbas som kan tillverkas av ett antal materialbaserade material. Dessa inkluderar vävda och icke-vävda tyger. I de flesta fall kräver faux läder inre och yttre tygskikt som är kemiskt behandlade. Faux läder tygbehandlingar inkluderar användning av harts, vax, färgämne, polyuretan och vattenstänk för en naturlig läderfärgseffekt. De behandlingar som används tillämpas i steg, med varje steg i tillverkningen av faux läder som bidrar till den slutliga produkten som liknar en riktig läder känsla.

Popularitet

Faux läderväv har konsekvent blivit mer populär under åren . Det beror på att de som bryr sig om användningen av djur vid tillverkning av konsumentvaror har gjort samhället medveten om att djur dödas för att tillhandahålla några av dessa produkter, inklusive läder och päls. Dessutom, medan faux läder tyger ursprungligen hade mer av en plastisk känsla för dem (en typ av faux läder som kallas pleather), är de nu bearbetade på ett sätt som gör det färdiga materialet nästan identiskt med det riktiga läderet. Dessutom har äkta läder en betydligt högre kostnad än faux läder, vilket lockar folk till faux läder när man skapar möbler, kläder eller bilprodukter. Slutligen har faux läderväv utvecklats så det har stor hållbarhet, vilket gör att många faux lädervaror är så långa eller längre än äkta läder.

Koskin

Koskinfaux läder är en typ av faux läder som vanligtvis används för att tillverkar elektronikutrustning och ger dessa produkter utseendet på äkta läder. Koskinfaux läder är styvt, men det har också känslan av äkta läder. Dessutom har den en överlägsen hållbarhet, vilket är anledningen till att det är det faux läder som finns i elektronikindustrin.

Leatherette

Leatherette är ett grundläggande faux läderväv som har ett yttre lager av plast. Det skiktet skapas generellt med användning av polyuretan. Leatherette finns ofta i bilinredning och ofta i klädstreck.

Veganläder

Veganläder avser faux läderväv som inte kräver användning av några djur under materialets framställning. Det är det föredragna läderet av vegetarianer och djuraktivister som ett sätt att se till att de produkter de använder inte stämmer överens med deras moraliska och sociala övertygelser. Faux läder är konstgjort, eller falskt, läder. Tillverkning av faux läderduk var en gång impopulär eftersom materialet inte var lika smidigt eller långvarigt som äkta läder. Emellertid har stora framsteg gjorts i hur faux läderduk produceras, vilka typer av faux läderväv som finns och variationer i hur faux läderväv kan användas.