Acne u0026 Antibakteriell Tvål

 

Acne

Medan anledningen till att vissa människor utvecklar akne och andra inte är okända, förstår läkare och forskare hur akne utvecklas. Hårsäckarna, som ofta kallas porer, blir blockerade. Sebum, en oljig substans som levereras till huden genom hårfollikeln, blir fångad i follikeln och bakterier börjar växa i den. När follikeln förstoras blir den icke-inflammatorisk akne och dränerar långsamt bakterierna och talg mot ytan av huden. Om follikeln spricker under denna process kommer inflammatorisk akne att utvecklas i form av zits, cyster eller knölar.

Antibakteriell tvål

Antibakteriell tvål är tvål som innehåller kemikalier som triclosan eller triclocarban. Dessa kemikalier kommer att döda eller åtminstone stunt tillväxten av alla typer av bakterier. Antibakteriell tvål började som kirurgisk skrubba för sjukhusanvändning på 1970-talet men salufördes senare för bakteriell förebyggande i hemmet. Senast 2009 var nästan hälften av tvålen som såldes i USA antibakteriella tvålar.

Akneprevention

Nyckeln till akneförebyggande är att inte behandla huden för hård. En mild rengöring är det föredragna sättet att tvätta huden. Ofta är kemikalier som används i tvål, inklusive antibakteriella tvålar, de mycket saker som kan täppa till porerna för att starta aknecykeln. Tvätta endast med produkter som är labled 'non-comedogenic' eller ange att de inte täpper till porer.

Antibakteriell tvålffektivitet

En studie från AE Aiello vid University of Michigan School of Public Health 2005 visade att det fanns inget bevis på att användningen av antibakteriell tvål gav en fördel jämfört med vanlig tvål för att minska graden av infektionssymptom. Studien spårade 224 hushåll över ett år och väcker allvarliga frågor om vilka antibakteriella tvål som ska göras. Dr Eli Perencevich, en forskare med Beth Israel Deaconess Medical Center säger att med de låga halterna av triclosan i antibakteriella tvålar för hemmet finns det ingen fördel att använda dessa tvålar.

Överväganden

Medan användningen av antibakteriella tvål för att rengöra aknehårig hud är inte speciellt frowned på, det verkar inte vara någon direkt nytta av att använda den över andra tvål. Om den antibakteriella tvålen innehåller parfymer eller kemikalier som kan täppa till porer eller om den antibakteriella tvålen är så hård att ansiktet torkar och tvingas producera mer olja, är den antibakteriella tvålen betydligt sämre för akne än icke-komedogen tvål. < h2> Varningar Det finns studier på väg mot antibakteriella tvålar som innehåller triclosan för att se om deras utbredda användning orsakar bakterier att utvecklas och utveckla ett motstånd. Medan triclosanresistenta bakterier har sett i laboratoriet finns det inga avgörande studier att detta händer i hemmet. Vissa hälsoorganisationer, som Health Canada, har rekommenderat att undvika antibakteriella produkter eftersom de kan döda bakterier som bekämpar bakterier tillsammans med de dåliga bakterierna. Utseendet på akne är tillräckligt för att förstöra någons dag. Eftersom akne delvis orsakas av bakterier, antar många att tvättning med antibakteriell tvål är vägen att gå när det gäller akne. Sanningen är inte lika tydlig, och det finns flera nackdelar med att använda antibakteriell tvål som någon bör överväga innan man börjar en antibakteriell rengöringsregel.