Fläckar och akne

 

Acne Definition

Enligt FDA är akne en sjukdom hos pilosebaceous enheter, som ligger strax under huden i ansiktet, överkroppen och bröstet. Dessa enheter producerar talg, en oljig substans som levereras till hudytan genom hårsäckar som går genom porerna på huden. När dessa porer blir igensatta, kommer bakterier att växa i den fångade talg. De växande bakterierna kommer att förstora follikeln och det kommer att dyka upp på huden som en av tecken på mindre akne.

Orsaker till akne

Den direkta orsaken till akne är okänd, men läkare och forskare har identifierat flera faktorer som verkar vara kopplad till akne. Förändringar i hormonnivåer, som förekommer under puberteten eller graviditeten eller när man börjar och stoppar p-piller, kan ibland orsaka en aknebrytning. Genetik kan också spela en roll. Medan smuts och död hud inte orsakar bakterietillväxt orsakar de blockeringen i porerna som leder till akne.

Tecken på akne

Icke-inflammatorisk akne är det första skedet av akne. uppträder som små stötar eller fläckar på ytan av huden. Både svarta skott och whiteheads kan släppa ut deras innehåll på ytan av huden och läka men om bröstkorgsväggen spricker, kommer inflammatorisk akne att bildas.

När follikelväggen rinner ut, rusar vita blodkroppar in i området för att reparera skadan. En papule eller liten bult kommer att bildas när området blir ont. Efter några dagar hamnar de vita blodkropparna nära ytan av huden och en pustel eller en formgivning. Om follikeln slits i botten kan den helt kollapsa, vilket ofta skadar närliggande folliklar i processen. När det händer, bildar stora pusfyllda stötar som knölar och cyster.

Blemishes

Även om akne ofta kallas för ett fläck, är fläckar faktiskt ett missfärgning eller mörkt område av huden. Medan vissa fläckar uppstår naturligt eller orsakas av andra sjukdomar, orsakar akne de flesta hudfel. Felaktig behandling av akne, som att plocka eller poppa en pimple kan skona lite av den omgivande vävnaden och orsaka ett fläck som stannar kvar på huden långt efter att akne är borta.

Akne missuppfattningar

Akne orsakas inte av att äta vissa typer av mat. Även om det finns myter att choklad, pizza eller fet mat kan orsaka sjukdomen, har det inte fanns några vetenskapliga uppgifter för att säkerhetskopiera dessa påståenden. Acne orsakas inte heller av brist på hygien. faktiskt tvätta huden för mycket med bara tvål och vatten kommer att torka ut det och få oljekörtlarna att producera mer olja.

Acneprevention

Det finns många icke-preskriptionsprodukter tillgängliga för behandling av akne. De flesta inkluderar bensoylperoxid eller salicylsyra, som torkar ut folliklarna och minskar svullnaden under huden. Starkare versioner av dessa läkemedel finns tillgängliga på recept. Det finns också piller som isotretinoin, som säljs under en mängd varumärken inklusive Accutane, som behandlar akne genom att minska mängden olja som kroppen producerar. Isotretinoin har några svåra biverkningar, så en diskussion med en hudläkare krävs innan du ens beaktar dessa typer av läkemedel. Smärtor och akne benämns ofta samma sak, när i verkligheten är ett tillstånd och den andra är en sjukdom. Svår akne kan orsaka långvariga fläckar på huden, liksom signifikant ärrbildning. Det finns ingen metod att ta bort fläckar och akne. de kräver olika behandlingar.