Hur man använder Makeup för att se äldre ut

 

1.

Använd smink för att skapa konturer. En av de funktioner som gör att ansiktet ser ung ut är fullhet eller rundhet i ansiktet. Att använda rodna på kinderna för att skapa kontur kan lägga till några år till ditt utseende. För att göra detta borsta en något mörkare rodnad mot huden under dina kindben så att dina kinder ser lite nedsänkt och en ljusare rodnad på toppen av din kindben för att ge utseendet att det är mer framträdande.

2.

Med hjälp av täckplatta och rodnad för att skapa en tunnare näsa eller mer framträdande områden i ansiktet läggs också konturer. För att tona näsan borstar du bara en hudfärgad blush eller brons en enda nyans mörkare än din egen hudton på näsens sidor och applicera en lättare färgad täcksticka till nosens bro. Du kan också applicera blush eller bronzer på hakan för att maskera det ungdomliga utseendet på en liten dubbel haka.

3.

Använd mörk läppstift. Mörk läppstift gör att du ser äldre än en ljusfärgad läppstift. Se till att du använder en läpppenna för att rikta dina läppar innan du applicerar den mörka läppstiftet så att läppstiftet inte blöder.

4.

Mörka ögonbryn och fransar tar bort lite ungdom. Många unga kvinnor har knappt där färgade ögonbryn och ögonfransar. Genom att applicera ögonbrynpenna på ögonbrynen och mascara till dina ögonfransar, kan du se lite äldre ut. Vid applicering av ögonbrynpenna, se till att det ser naturligt ut, och att använda en samma nyans eller bara lite mörkare än din naturliga hårfärg. Du bör aldrig välja en penna i en ljusare färg än ditt hår. Mascara kan appliceras i en mycket mörk färg i motsats till ditt hår.

5.

Skydda akne. Acne kan göra en vuxen ser ut som en tonåring. Att använda stift och täcksticka för att dölja akne kan göra att du ser mer mogen ut.

Tips och varningar

  • Smink bör förbättra dina befintliga funktioner och tillämpas att se så naturligt ut som möjligt.
  • Se till att du kontrollerar eventuella allergener i din smink innan du köper och tillämpar det.
  • Det finns tillfällen när, tror det eller inte, ser ung ut är en skuld. Som ett professionellt försök att skapa trovärdighet i en karriär eller som en myndighetsfigur som försöker beordra respekt, kan du upptäcka att ditt ungdomliga ansikte inte förmedlar trovärdighet eller auktoritet. Make-up kan hjälpa till att åtgärda det här.