Hur man gör 1950-tal smink

 

1.

Ansök grunden. Om du använder flytande eller krämbaserad foundation, stryk grunden på ansiktet och blanda den med en fuktig svamp eller grundborste. Om du använder en pulverfundament, använd en torr sminksvamp. Om du vill ha en tyngre täckning, dämpa svampen lätt.

2.

När du har lagt grunden är det dags att dölja eventuella brister som inte var täckt av din grund. Din under ögon och fläckar är vanliga saker som kan behöva lite extra hjälp.

3.

Sätt din grund med din pulverborste till lätt dammytpulver över fundamentet. Vid behov, applicera en andra coat.

4.

Applicera ögonmakeup. Trenden på 1950-talet var att ha neutrala ögonskuggor som avvägdes av tung eyeliner. Välj en ljusbrun eller taupe ögonskugga som en tvätt för locket, en ljus färg för att markera ditt panna ben och en mörkare brun för att konturera ditt öga. Applicera tvätten med en ögonskuggapplikator och applicera den mörkare färgen i ögonens veck. Applicera ljusfärgen på ditt panna ben och blanda färgerna ihop. Lina dina ögon med en svart flytande eyeliner.

5.

Krulla dina ögonfransar med en ögonfranskrämare och applicera sedan en mascara-kappa. Låt kappan torka och applicera en andra kappa.

6.

Applicera rodnad. Välj en neutral rosa rodnad som komplimangerar din hudfärg. Använd din rodna borste för att applicera den på dina kinders äpplen. Om du märker några hårda linjer, använd ditt ansiktspulver för att blanda dem bort.

7.

Den perfekta touchen på din 1950-talets makeup look är röd läppstift. Eftersom du använder en sådan levande färg är det avgörande att linja dina läppar med läppfodral. När dina läppar är fodrade fyller du dem i en matchande röd läppstift.

Tips och varningar

  • Använda dramatiska ögonfransar, använd falska ögonfransar. Många kvinnor bar dem under 1950-talet.
  • Får inte bli offer för rött läppstift på dina tänder. Lätt blöta dina läppar för att ta bort eventuellt överskott läppstift och kolla tänderna regelbundet för att se till att läppstiftet inte har migrerat.
  • På 1950-talet använde många kvinnor neutrala ögonskuggor, svart eyeliner, röd läppstift eller lätt läppglans för att skapa eleganta sminktrender. Berömda stjärnor som Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe och Audrey Hepburn demonstrerade alla de klassiska sminketrenderna som blomstrade under tiden. Oavsett om du klär dig på en Halloween-kostym på 1950-talet eller bara njuter av enkel elegans, kan dessa smink trender lätt dupliceras.