Hur man gör din egen T-shirt

 

Gör en T-shirt

1.

Skär ut T-tröja mönstren, med skärlinjerna för den storlek du behöver. För att använda en gammal T-shirt som ett mönster, skär T-tröja ihop i sömmarna och lägg till 1/4 'extra tyg till varje kant för sömstillägg och 1' extra längs T-tröja , rygg och ärmar för mössor.

2.

Kläm mönsterknippen till stickväven. Du behöver en bit till baksidan, en för framsidan och två ärmar. Beroende på mönstret kan du behöva vikta tyget i halva, högra sidorna tillsammans och placera några bitar på vikten.

3.

Klipp ut bitarna fram , rygg och ärmar.

4.

Pinnar fram och bak på T-tröja höger sida ihop. Sy fram och baksidan av T-skjortan tillsammans längs axlarna och sidorna under ärmhålen.

5.

Höva kanterna på ärmarna genom att lägga dem över 1 / 2 'mot fel sida och tryck dem platta. Vik kanten över en annan 1/2' och tryck den platt igen. Stycka vikten på plats med hjälp av matchande tråd.

6.

Peka underarmskanten på varje T-shirt ärm höger sida ihop. Sy över armarna på varje ärm. Vrid ärmarna ut till höger.

7.

Sätt en ärm i ärmhålen på T-tröjan. Knappa övre kanterna på ärmen till ärmhålet, med tygerna på höger sida ihop. Sy ärmen till ärmhålet.

8.

Fäst den andra ärmen på det andra ärmen på samma sätt. Vrid t-skjortan på höger sida.

9.

Häng underkanten av T-tröjan genom att vikla underkanten över 1/2 'mot insidan av tröjan och pressa vikten platt. Vik kanten över en annan 1/2 'och tryck den platt igen. Stycka vikten på plats med hjälp av matchande tråd.

10.

Trim ribban om det behövs för att göra det 1/2 'större och längre än vad du vill ha den färdiga kragen. de korta ändarna av ribbingen ihop.

11.

Knappa den oavslutade kanten på ribban till toppen av T-shirt halsöppningen. Sticka ribban till T-tröja Använd en 1/2 'sömsättning, vrid sedan ringen på höger sida och tryck på sömmen platt. Toppstitch längs sömmen för att hålla ribban på plats om det behövs.

Tips och varningar

  • Stickar är stretchiga tyger vilket gör dem bra för att dra över din huvudet, men det kan också göra dem lite utmanande att sy. Var noga med att klämma fast tygstyckena innan du syr dem och var försiktig så att du inte trycker på eller drar tyget genom maskinen när du syr. Bara guida igenom det försiktigt.
  • Om du bara vill anpassa en vanlig T-shirt kan du hitta färdiga T-shirts i många tyg- och hantverksbutiker och online.
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner.
  • Du kan hitta vanliga, färdiga t-shirts i många tyg- och hantverksbutiker och online. Men om du vill sy en T-shirt från början, kan du köpa ett T-shirtmönster från tygaffären (eller online) eller skär ut en gammal T-shirt för att använda som ett mönster. När du har sömt T-tröja tillsammans kan du binde-färga det och lägga till patch, appliqu u0026 s eller pärlor för att anpassa det, men du vill. Du kan hitta stickad ribbing med färdiga kanter för enkla kragen i många tygaffärer.