Hur man gör din egen långärmad tröja

 

Gör en långärmad T-shirt

1.

Ta bort ett T-shirtmönster med långa ärmar, eller utsträckta de korta ärmarna i ett vanligt T-shirtmönster så de är tillräckligt långa för att täcka dina armar. För att använda en gammal T-shirt som ett mönster, klippa T-tröja ihop i sömmarna och lägg 1/4 'extra tyg till varje kant för sömnadstillägg och 1' extra längs T-tröja

Klipp ut mönstren med skärlinjerna för den storlek och stil du behöver.

3. < / p>

Kläm mönsterknippen till stickväven. Beroende på mönstret, kan du behöva vikta tyget i halva högra sidor tillsammans och placera några bitar på vikten. Klipp ut mönsterklisterna.

4.

Knappa fram och baksidan av T-tröja höger sida ihop. Sy fram och baksidan av T-tröjan tillsammans längs axlarna och sidorna under ärmhålen.

5.

Knappa underarmskanten på en T-shirt ärm höger sida tillsammans , sedan sy i underarmsömmen. Vrid hylsan på höger sida.

6.

Sätt ärmen i ett ärmhål i T-tröjan. Knappa övre kanterna på ärmen till ärmhålet, med tygerna på höger sida ihop. Sticka ärmen på ärmhålet.

7.

Upprepa steg 5 och 6 för den andra ärmen, vrid sedan T-tröja ut till höger.

8.

Skjut underkanten på T-tröjan genom att lägga ned den nedre kanten över 1/2 'mot insidan av skjortan och tryck på vikningen platt. Vik kanten över en annan 1/2' och tryck det platt igen. Tyga upp vikten på plats med hjälp av matchande tråd.

9.

Trim ribban om det behövs för att göra det 1/2 'längre och längre än vad du vill ha den färdiga kragen. de korta ändarna av ribbingen ihop.

10.

Knappa den oavslutade kanten på ribban till toppen av T-shirt halsöppningen. Sticka ribban till T-tröja Använd en 1/2 'sömsättning, vrid sedan ringen på höger sida och tryck på sömmen platt. Stack längs sömmen för att hålla ribban på plats om det behövs.

11.

Avsluta ändarna på ärmarna genom att hämma dem (på samma sätt som du höll på den undre kanten) eller genom Lägger manschetter av ribbning (på samma sätt som du lade på kragen). Om du väljer manschetter, kan du behöva förkorta ändarna av ärmarna först så att manschetten gör ärmarna rätt längd.

Tips och varningar

< li> När du arbetar med stretchiga stickade tyger stiftar du bitarna ihop innan du syr dem och styr dem försiktigt genom symaskinen, utan att trycka, dra eller sträcka dem ur formen.
  • Lägg till en ficka på framsidan av T-tröja, klippa en bit tyg 1/2 'större på varje sida än vad du vill ha den färdiga fickan. Vänd kanterna på fickan under 1/2' och tryck på vikningarna platt. Sy över den övre vikten. Peka ficka på framsidan av skjortan och sy runt kanterna, var försiktig så att du inte syr skjortan.
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner.
  • Långärmade T-shirts kombinerar komfort och bekvämlighet med en vanlig T-shirt med extra värme (eller solskydd) på ärmarna. Om du bara vill personifiera en långärmad T-shirt, kan du köpa en vanlig långärmad T-shirt och dekorera den. Om du vill sy egen långärmad T-shirt, kan du köpa ett långärmad T-shirtmönster, eller skära ut en gammal T-shirt längs sömmarna för att använda som ett mönster. Du kan avsluta ändarna på de långa ärmarna med enkla slipsar eller med manschetter av ribbning.