Hur man gör håret växer naturligt

 

1.

Rengör hår och hårbotten regelbundet. Hårbotten behöver vara ren om håret ska växa. Om hårbotten är täckt med smuts, olja och stylingprodukter kan dessa produkter täppa till hårsäckarna och hindra hårväxten. Använd ett schampo för dina specifika hårtyper - normalt, oljigt eller torrt. Skölj ut med varmt vatten så att inga rester kvarstår.

2.

Använd en djup balsam på håret. Att använda en balsam efter varje schampo är viktigt för att ta bort tråden och göra håret mer hanterbart. Men en djup balsam är också nödvändig. En het oljebehandling är ett bra sätt att fylla på några förlorade oljor. En djup balsam mjukar och moisturizers håret. Torrt och skadat hår är mer benägna att bryta. Hår som är mjukt och elastiskt ser bättre ut och tar inte av sig så mycket.

3.

Använd så liten värme som möjligt. Hårutrustning som elektriska curlers, blåstorkare och curling Wands lägger värme på håret som torkar ut axeln. Värmeskador och försvagar håraxeln. Försök använda hårdvaror på lägsta temperatur och använd även en värmebeskyttande produkt som Nexxus Heat Protexs som täcker håret och skyddar det från värme.

4.

Trimma ändarna av håret. Trimming av ändarna gör att ditt hår ser bättre ut, men det bidrar också till att skära ner på splittrade ändar och brott. orsaker håret verkar inte växa är att det bryter av. Split ends slutligen flytta upp hårstranden, försvagning håret och orsakar flyghår. För att minska mängden delade ändar, trimma håret regelbundet. Du kan göra det själv eller gå till en salong.

5.

Fuktar håret. Täta tvätt-, förorenade luft- och hårvaror kan alla torka ut håret. Att tillsätta en fuktkräm till håret som kokosolja eller olivolja kommer att mildra håret, ge det en hälsosam glans och minska sönderfallet. Smörj ditt hår är särskilt viktigt om du har torrt hår.

6.

Massera hårbotten. Detta är ett utmärkt sätt att öka blodflödet i hårsäckarna. Den förbättrade cirkulationen ger mer näringsämnen till hårbotten och hårsäckarna och hjälper håret att växa. En massage är väldigt lätt att göra. Böj dig över, lägg händerna på huvudet och försiktigt knäda hårbotten med dina fingrar.

Att få ditt hår att växa naturligt handlar helt enkelt om att ta hand om ditt hår. Medan ärftlighet spelar en roll i hur snabbt ditt hår växer, bestämmer de mat du äter och hur du behandlar ditt hår också tillväxten. Håret växer i genomsnitt 1/2 tum varje månad. Håret i sig är dött, gjort av keratin, en form av protein. Men hårsäckarna i hårbotten lever och behöver näringsämnen att odla friskt hår. Att få ditt hår att växa och hålla håret du får är möjligt med några enkla steg.