Hur man gör hårgel med kaffe

 

1.

Lägg det omedelbara kaffet till varmt vatten och rör om tills det är kombinerat. Du kan lägga mer eller mindre kaffe beroende på hårfärgen. De med svart hår kanske vill ha en mörkare nyans medan de med ljusare hårfärg vill ha en ljusare nyans som inte ser konstigt ut i håret.

2.

Placera gelatin i kaffe och vattenblandning och rör om snabbt. Gelatinet behöver varmt vatten för att helt lösa upp. Fortsätt omrörning tills gelatinet är införlivat och löst.

3.

Täck burken med en bit cheesecloth och häll långsamt blandningen över det. Det tar bort några bitar eller bitar av gelatin som inte löste upp. Det tar också bort eventuella kaffegrundar kvar i koppens botten.

4.

Skruva locket på burken och ger det en bra skaka bara för att säkerställa att allt är blandat ihop . Det kommer troligen att se ganska tunt ut, men det kommer att fastna senare.

5.

Förvara burken i kylskåpet med locket på. Inom några timmar kommer gelen att samlas och ha en fin, tjock konsistens. När du inte använder det, behåll kaffebaren i kylskåp.

Tips och varningar

  • När du lägger till kaffet, kom ihåg att ju mer du lägger till, desto mer kommer hårgelen att lukta som kaffe. Håll det i åtanke när du använder det på ditt hår.
  • Låt inte hårgelblandningen sitta i den varma luften för länge. Detta gör att ingredienserna separeras och du kanske behöver göra en ny sats.
  • Kaffe och hårgel kan du tänka på två andra saker som inte går bra tillsammans? Kaffe har använts i hårvård under en längre tid. Den används som sköljning för att lägga livskraft till mörkare hårfärger och vissa påståenden att det till och med stimulerar hårväxten. Det finns många recept för att göra hemlagad hårgel och att lägga till kaffe till blandningen gör det ännu bättre. Det ger dig bra håll och gör ditt hår blankt och friskt.