Hur man gör klänningar byxor

 

1.

Välj ett klänningarbyxemönster som passar den stil du vill ha i den storlek du behöver och har alla funktioner du vill ha, till exempel fickor eller bälteslyckor. Du kan hitta klänningarbyxor på flera ställen i mallkatalogen, som kjolar / byxor, kostymer och kvällsslitage.

2.

Köp tyg till dina klänningarbyxor. Mönsterkuvertet ska lista hur mycket tyg du behöver, om tyget kommer i en 44- eller 60-tums bredd eller om det har en tupplur. Många klädtyger har inte ett utskrift, men de har ett trådmönster eller en glans, så när det är osäkert, använd u0026 # x201C; med tupplur u0026 # x201D; riktlinjer och klippa alla klänningsbyxor i samma riktning.

3.

Plocka ut matchande tråd av god kvalitet för tyget och andra eventuella begrepp som du behöver, t.ex. smältbar gränssnitt eller dragkedja. Polyestergänga är ett bra val för många klädtyger.

4.

Klipp ut mönsterklisterna med den storlekslinje du behöver. Överför försiktigt eventuella markeringar på mönstren, till exempel placeringen av fickor eller dragkedjan, till tyget med hjälp av tappar eller klädtillverkarens krita.

5.

Justera mönstren om det behövs för att göra byxorna längre eller kortare. De flesta mönster har linjer där du kan klippa eller vika mönstret och tejpa det för att göra det mindre eller lägga till papper för att göra det längre. Se till att du lämnar extra längd för att hindra benöppningarna.

6.

Vik tyget och klippa ut byxorna i klänningen genom att följa layoutguiden i mönsterriktningen. Se till att du lägger några mönster på den vik som måste vara.

7.

Sy byxorna ihop enligt mönsterriktningarna. Var noga med att försöka på byxorna innan du hämtar dem, så att du kan justera längden igen om det behövs.

Tips och varningar

  • vunnit inte för ofta, kan du använda remsor av smältbart nät istället för sömnad.
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner.
  • Oavsett om du vill ha klänningar för kontoret eller klänningen byxor att bära med en jacka som ett alternativ till en kjol, gör du egna klänningarbyxor så att du bara kan välja stil och tyg du vill ha. För klänningslakor vill du välja ett slätt men robust tyg som polyesterblandningar, twill, gabardine eller ull, troligtvis i konservativa färger som solbränna, marinblå, svart eller grått. För kvällskläder vill du göra klänningarbyxor från snyggt tyg som passar din topp, till exempel satin, rayonblandningar eller till och med silke. Klänningbyxor för kvällskläder ser bra ut i olika färger, från grundläggande svarta till ljusröda eller bleka pasteller.