Hur man rakar dina ben för första gången

 

1.

Få dig en bra rakhyvel. Att ta tag i en matt rakhyvel som redan var i badrummet är inte en bra idé. Inte heller köper ett paket med billiga rakhyvlar som kostar två dollar för tio av dem. Och definitivt köpa en rakhyvel avsedd för en kvinna, inte en man.

2.

Ta en varm dusch. När du är snäll och varm i duschen gör du det lättare att skära.

3.

När du är snäll och varm i duschen, vrid vattnet från duschflödet till tubflödet.

4.

Sätt på sidan av badkaret och skum upp ett ben.

5.

Ta din rakhyvel och blöt den lite . Nu börjar du precis ovanför din fotled, skjut rakhyvel upp mot knäet, i en rak remsa. Använd tillräckligt mycket tryck för att skrapa rakgelen av benen - allt mer tryck och du kommer att skära dig själv.

6. Fortsätt rakning, en remsa åt gången. Var särskilt försiktig runt knä och anklar. Det är vanliga ställen att skära själv. Upprepa med ditt andra ben.

7.

Skölj benen och känna för fläckar som saknades. Vissa fläckar kan känna sig skrapa eller fortfarande bara håriga. Sätt en dab rakgel på dessa fläckar och försök igen!

8.

Om du förstör och skär dig, oroa dig inte. Det har hänt oss alla ! Rengör skäret och använd om nödvändigt ett bandhjälpmedel. Om det är väldigt illa, ha på sig byxor tills det läker, så du behöver inte förklara för alla du vet hur du klippte!

Tips och varningar

  • Det finns några rakhyvlar där ute med fuktkräm / rakgelén inbyggd runt rakhyveln. Dessa är bra för nybörjare eftersom det minskar chansen att skära.
  • Rakning av benen för första gången är en passage för passage för de flesta tjejer. Min första gång var en katastrof - jag har fortfarande de två tumörena på mitt ben för att bevisa det! Genom att ta lite tid att förbereda i förväg kan din första rakning vara mycket mjukare än min var!