Hur man rakar huvudet med en rak rakapparat

 

1.

Skär eller skär ditt hår med en rakhyvel eller sax till cirka 1/2 tum från hårbotten.

2.

Förbered din hårbotten. Ta en varm dusch och gnid håret kraftigt med schampo. Skölj huvudet med varmt vatten och handduk torka håret.

3. Applicera rakkräm i hårbotten. Överväg att värma upp rakflödet genom att köra flaskan under varmt vatten. Använd dina fingrar eller en rakborste för att applicera rakkrämen i en cirkelrörelse.

4.

Kör rak rakhyvel över hårbotten i 20 graders vinkel. Var försiktig så att du inte skär din hud, men få så nära rakning som möjligt. Raka med hårets hår. Applicera om rakkräm och raka igen.

5.

Skölj hårbotten med kallt vatten. Om du har några nedskärningar, dab dem med väteperoxid.

Tips och varningar

  • Skär din raka rakhyvel med en friserskaft före varje användning.
  • Be någon att hjälpa till med att raka bakhuvudet de första gångerna - det är väldigt lätt att nicka dig själv, även om du är försiktig.
  • Rak rakhyvlar var en gång det primära sättet för män och kvinnor att raka. I dag finns det många fler alternativ på marknaden, men vissa använder fortfarande en rak rakhyvel för att få en gammaldags, nära barbering. De flesta rakaffekter kommer att berätta för dig att det enda sättet att få raka som håller på med, inga nicks eller stötar, är att använda rak rakhyvel. Om du inte praktiseras med en rak rakhyvel kan det vara svårt att få en nära, nickfri rakning vid ditt första försök. Övning gör perfekt med denna raka rakhyvteknik, och du blir bättre med tiden.