Hur man väljer en Mineral Makeup Foundation

 

1.

Överväga solvård. Mineral sminkstiftelser har i allmänhet en naturlig SPF på 15, eftersom zinkoxid och titandioxid både skapar en fysisk barriär mellan din hud och solen. Andra mineralfundament som inte är baserade på dessa mineraler kan dock inte ge samma skyddsnivå.

2.

Ange några mål. Bestäm vad du vill ha från din mineralfundament. Om du vill minska tecken på åldrande kan det kräva olika ingredienser än en grund som kan hjälpa till att lindra akne. Lyckligtvis kan bra mineralfundament uppnå många typer av mål på en gång.

3.

Leta efter gnist. Mineralfundamenten kommer i pulverform och innehåller i allmänhet glimmer eller andra gnista mineraler som inte glitter, men som kommer att avböj ljuset från rynkade områden och ge din hud ett nytt utseende.

4.

Bestäm om du vill ha vismut. Vissa mineral smink stift innehåller ett mineral som kallas vismut. Det är ett bearbetat mineral som inte förekommer naturligt, och det ger ett gyllene glöd till vissa typer av fundament. Vissa människor gillar verkligen det här utseendet, men andra tycker att det är för brons. Vismut kan också irritera huden.

5.

Bestäm vilken storlek partiklar du är bekväm med. Vissa mineral makeup företag pulverisera sina mineraler ner till nanopartikel storlek. Vissa forskare tror att det bär negativa effekter på din hälsa och din hudfärg att ha på sig normalt giftiga mineraler i denna lilla storlek. Men andra tycker att detta bara gör sminken ännu lättare och mer tilltalande. Du måste bestämma hur fint du vill att mineralerna i din foundation ska malas.

6.

Undersök koncentrationen av ingredienserna. Eftersom zink, titan och glimmer har inkluderats i sminkformler i flera år försöker många sminkföretag nu att betala in på mineral sminken 'hype' genom att ringa sina gamla recept med nya namn. Se till att alla naturliga mineraler är huvudingredienserna i din mineralbas, snarare än att komma efter bindemedel, konstgjorda färger och falska dofter.

Mineral makeup har nyligen blivit extremt populär, även om många mineraler har inkluderats i ingredienserna i makeup i flera år. Många nya typer av mineral smink foundation kan fungera underverk för din hud, som tillfälligt eliminera utseendet på linjer och rynkor, lätta inflammationer som rosacea och akne och skapa ett jämnt, ungdomligt utseende som ser naturligt ut, snarare än att ha en 'china docka' avsluta som många flytande fundament. Mineral smink grundar sig i många prisklasser, men du måste utvärdera dem noga innan du gör ditt köp för att säkerställa att du har valt den bästa kosmetiska produkten för dig.