Så täcker du blekmedel på kläder

 

1.

Ett av de enklaste sätten att täcka upp blekfläckar är att hitta en markör i samma färg som tyget på ditt färgade föremål och fyll i den vita delen. Detta är den bästa metoden om fläcken är liten och inte i ett iögonfallande område, färgen på ditt föremål är vanlig, som en äkta röd, och tyget är texturerat, till exempel en stickad tröja eller en upptagen mönster . Leta efter markörer som är permanenta, inte den tvättbara sorten som dina barn kan ha i sin konstförsörjning. Om möjligt, testa markören på en liknande typ av tyg för att jämföra dess färg med den av din skadade föremål.

2.

För större fläckar på solfärgade tyger, överväg att byta objektets färg. Detta fungerar bäst med mjukare tyger, t.ex. bomullst-shirt. Låt varan suga över natten i tvättmaskinen eller sjunka fylld med varmt vatten och blekmedel. Var säker på att objektet är helt mättat. Detta kommer till och med ut färgen, men det kan vara en mycket märklig nyans. Om du efter blekning inte är nöjd med färgen, hämta lite färg på din lokala mataffär i en färg som du skulle vilja och följ instruktionerna på rutan. Tänk på att mörkare färgämnen fungerar bättre.

3.

En annan metod att prova om du känner dig kreativ är att använda en blekpenn. Det finns flera billiga val på marknaden. Använd bara blekpennan för att göra fler märken som fläcken, skapa ett övergripande mönster. Detta kan fungera på både fasta och mönstrade föremål. Du kanske slutar tycka om din skjorta ännu mer än du gjorde tidigare.

4.

Det finns flera sätt att helt enkelt täcka upp fläcken om du är rädd för att prova någon av de andra metoder. Beroende på var fläcken ligger kan den maskeras med en stift, halsduk, bälte eller järn på plåstret. Kanske finns det ett sätt att bära objektet annorlunda så att fläcken inte visar. Rulla upp ärmarna eller midjebandet, samla skjortan i en knut för en magebarande look eller lägg ett annat föremål ovanpå det färgade föremålet, som i en tank över en annan tank top, en kortärmad T-shirt över en långärmad T-shirt eller en tröja över en halsad tröja.

5.

Tänk också på att ändra objektet genom att ta bort den del som är färgad. Slå en klänning i en kjol, en kjol i en halsduk eller prova en 80-tals look genom att klippa hål över hela din t-shirt. Ärmarna kan avskurna av T-shirts, benen avskurna av byxor och kjolar förkortade. Ha det roligt och var kreativ. I värsta fall hade du roligt med ett misslyckat konstprojekt och i bästa fall har du ett nytt och helt unikt kläder att bära.

Efter en lång dag med rengöring, försvinner ditt ögonblick snabbt när du upptäcker att din favoritskjorta nu har en blekfläck splittrad mitt i mitten. Misströsta inte. Det finns flera metoder som du kan försöka spara din tröja från en blekmedelattack.