Fakta om håravfall

 

Tidsram

Normalt förlorar folk 50 till 100 hår per dag. Detta beror på hårets livslängd, som är 6 år.

Definition

Håravfall är när håret faller ut ur roten; Det finns en liten vit glödlampa i slutet av strängen. Hårbrott är när håret bryts ut längs axeln.

Överväganden

Håravfall kan bidra till att det blir alltför stressat. Många som stressas hemma eller på arbetsplatsen upplever hårbrott och till och med balding-fläckar.

Hormonella obalanser

Kvinnor kan uppleva dramatisk håravfall under graviditet eller efter förlossning i upp till 3 månader. Detta beror på hormonella förändringar.

Näring

Många med ätstörningar upplever håravfall på grund av brist på mineraler, vitaminer och proteiner. När kroppen får ordentlig näring regelbundet börjar håret växa igen.

Hälsoproblem

Håravfall kan vara en bieffekt för vissa hälsotillstånd, som diabetes och sköldkörtelsjukdom. Andra hälsoförhållanden, som alopeci, är hårbotten som orsakar hår att falla ut. Håravfall kan bidra med hälsoskäl, bantning, motion, biverkningar till mediciner och felaktig hårvård. Att veta fakta om håravfall kan hjälpa en individ att sluta shedding och regrow hår. Den goda nyheten är att håravfall kan vändas när en skyldig bakom shedding finns. Den dåliga nyheten är att det inte sker över natten, det tar tid och omsorg att återfå håret efter plötslig och drastisk håravfall.