Hur arbetar Mäns hår restaurering?

 

Minoxidil

Minoxidil är ett FDA-godkänt ämne som kommer i en lösning eller ett skum. Det appliceras på hårbotten i områden där håret är antingen tunt eller redan borta, och det gör en av två saker. Det stimulerar hårväxten, eller det saktar, och i vissa fall slutar, befintligt hår faller ut. En av de vanligaste produkterna som den används i är Rogaine, och det finns formuleringar för både män och kvinnor. Det finns dock vissa överväganden med den här produkten. För det första kan det ta några månader innan det börjar fungera. För det andra, när du slutar använda det, kommer din håravfall att börja höger upp igen.

Piller

Propecia är en annan FDA-godkänd formulering för håråterställning. Den har en aktiv ingrediens i det som kallas finasterid, som ursprungligen användes för att behandla prostata. Propecia är ett piller som hjälper till att blockera kroppens produktion av DHT eller dehydrotestosteron, det hormon som är ansvarigt för håravfall. Du får inte se några resultat från Propecia i 3 till 6 månader och precis som minoxidil, när du slutar ta det, Din håravfall börjar strax igen.

Transplantationer

Det finns också ett populärt kirurgiskt ingrepp som utförs för håråterställning. Det kallas hårtransplantation. I denna procedur är hår från sidorna och baksidan av huvudet är upprotat och implanterat i områden som är skalliga. Dessa kallas grafts. Processen är tidskrävande och det kan ta två eller flera behandlingar innan den är helt klar. När håren är implanterade kan det ta upp till 6 månader innan tillväxten uppmärksammas.

Väver

Hårväv är en typ av håråterställning som inte innebär kirurgi. I detta förfarande placeras ett hårstycke som är tillverkat av antingen syntetiskt eller mänskligt hår ovanpå huvudet. Det vävs sedan i håret på sidorna och tillbaka. Det ser ut som vanligt hår, och det kan tvättas, formas och kammas också. Underhåll är nyckeln med väv. Det befintliga håret växer fortfarande, vilket gör att väven lossnar över tiden. Så du måste gå till restaureringscentralen var 4: e vecka eller så för att få din väv omarbetad.