Hur man bestämmer om kosmetisk tandvård är rätt för dig

 

1.

Ta reda på din ekonomiska situation. Kosmetisk tandvård är normalt inte täckt av tandvårdsförsäkring. Beroende på vilken typ av tjänst du vill kan du sluta spendera $1000 ur din egen ficka per tand.

2.

Bestäm om ditt leende är viktigt för din karriär. Om du har en karriär inom försäljning eller marknadsföring, är ett bländande leende viktigt. Om du arbetar som telemarketer eller på radio, är kosmetisk tandvård inte lika viktigt för din karriär.

3.

Bestäm om du litar på dig tillräckligt för att bleka din tänder med en över-the-counter whitener, eller om du vill betala lite extra och ha en kosmetisk tandvårdspersonal gör det för dig.

4.

Titta i munnen för flisade tänder. Dessa kan lätt lösas av en enkel kosmetisk tandvårdsprocedur som kallas bindning. Det hjälper till att omforma och konturera tänderna.

5.

Tänk på ditt sociala liv. påverkar hur du interagerar med människor? Vissa personer avstår från att le eller prata för mycket, helt enkelt för att de skäms över sina tänder. Om du är en av dessa människor kanske kanske kosmetisk tandvård är rätt för dig.

h4> Tips och varningar

  • Många har genomgått kosmetisk tandvård och vet inte ens det. Visste du att ortodonti anses kosmetisk?
  • Kosmetisk tandvård är en snabbväxande industri. Du kan använda den för att förbättra ditt leende eller för en fullständig munreform. Många traditionella tandläkare utför några av tjänsterna i kosmetisk tandvård, men många tjänster kräver specialvård. Gör din forskning innan du väljer en professionell för att utföra någon form av procedur på dina tänder, och framför allt, se till att kosmetisk tandvård verkligen är rätt för dig.