Hur man gör byxor

 

1.

Mäta den fulla delen av dina höfter och midja (eller det område där byxan ska vara i midjan, för lågbyxor). Du behöver dessa mätningar när du väljer ett mönster eftersom symönster ofta använder olika storleksdiagram än kläder från affären.

2.

Välj ett mönster för stilen på byxor du vill ha och storleken du behöver. Vissa byxor mönster finns med flera längd alternativ, samt valfria fickor, bälteslyckor eller manschetter. Tänk på att vissa mönster är enklare att sy än andra. Träningsbyxor, som omaller eller dem med elastiskt midjeband, är enklare att sy än blixtlåsade byxor.

Plocka ut tyg som matchar typen av byxor du u0026 # x2019; re gör, med hjälp av riktlinjerna på mönsterkuvertet för att räkna ut hur mycket tyg du behöver. Var noga med att ange om tyget du vill ha kommer i en bredd på 44 eller 60 tum och om det har en tupplur eller ett utskriftsmaterial som måste klippas i en viss riktning för varje bit.

4. < / p>

Köp alla begrepp du behöver, till exempel matchande tråd, gränssnitt, dragkedja, elastiska knappar, över övergripande klämmor. Du kan också välja ut extra dekorationer som du vill lägga till, till exempel patchar eller applikationer.

5.

Klipp ut mönsterstyckena för byxorna med hjälp av skärningslinje för den storlek du behöver. Om mönstret har flera olika stilalternativ kan du bara klippa ut de bitar du behöver.

6.

Justera mönstren längs förlängnings- och förkortningslinjerna om du behöver göra benen längre eller kortare. Du kan också justera bredden på benöppningarna och justera hur brett midjebandsmönstret är att göra byxorna sitta högre eller lägre i midjan.

7.

Följ skärningen vägleda i mönstret riktningar för att stifta mönstren till tyget och klippa ut bitarna. Se till att du lägger några mönster på den vik som måste vara.

8.

Söm byxorna ihop enligt mönsterriktningarna. Var noga med att försöka på byxorna innan de hämmer dem, så att du kan justera längden igen om det behövs.

Tips och varningar

  • Pantmönstret kan se ut förvånansvärt konstigt, eftersom bitarna måste vikla runt utsidan och insidan av benet. Du kanske känner att du inte gör dem rätt, men så länge du följer mönsterriktningarna, behåll dig uthållig. Du kan bli förvånad när de äntligen ser ut som byxor.
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner.
  • Byxor finns i alla slags stilar, från dragsko pyjamasbyxor och svettar, till avslappnade dragbyxor, capris och jeans, till slacks och kvällsslitage, och till och med lös passande byxor perfekt för heta klimat. Hur byxorna ser ut beror inte bara på stilen, utan på tyget du väljer. Pajama byxor kan tillverkas av bomull eller flanell, medan dragkedjor kan tillverkas av sweatshirt fleece, bomull, poly-bomull eller till och med lätta denim. Jeans måste naturligtvis tillverkas av denim, medan slacks kan tillverkas av polyester eller polyblandningar eller ull. Oavsett vilken typ av byxor du vill göra, först måste du hitta ett mönster.