Hur man gör en baddräkt

 

1.

Bläddra i baddräktsmönstret i en mönsterbutik i ditt område, eller kolla upp deras webbplatser online. Mönster är det enklaste sättet att göra baddräkt och ger dig all information du behöver för att se din baddräkt utseende och passar rätt.

2.

Mäta dina höfter och byst och registrera dessa mätningar för senare. Eftersom baddräkter är gjorda annorlunda måste du använda det storleksschema som finns med ditt mönster för att bestämma de rätta dimensionerna.

3.

Tänk på vilket material som är bäst att göra din baddräkt. De flesta väljer antingen Lycra eller Spandex, medan andra tar det till nästa nivå med sammet eller till och med bomull. Tänk på att tyger som Spandex kommer att expandera i vattnet, vilket kan påverka din storlek för kostymen.

4.

Bestäm om du vill använda tvåvägs eller fyrvägs tyg, vilket kommer att påverka din baddräkts hållbarhet. Fyravägs stretch kommer att vara elastisk för att springa, hoppa och spelar i vattnet, medan tvåvägs sträckning har en tendens att springa om bäraren deltar i mycket aktivitet.

5.

Köp tillräckligt foder för att täcka åtminstone kanten av din baddräkt. Vissa människor vill ha en mer ogenomskinlig look, och kommer att linja nästan hela kostymen, medan andra inte är så oroade över det. Färgen på tyget du väljer är viktigast, eftersom mörkare kostymer kräver mindre foder.

6.

Sy din baddräkt enligt det mönster du har valt med hjälp av nål och tråd . Om du inte är säker på att du kan göra exakta stygn, välj en trådfärg som matchar ditt baddräktstyg så nära som möjligt. På så sätt kommer misstag inte att vara nästan lika märkbara.

Fäst elastik på ärmhål, axel och nacke i din baddräkt, plus botten och toppen om du syr en bikini. Det kan hända att du behöver en bredare elastik för dina kostymar och se till att elastiken är insvept i bomull för maximal komfort.

Tips och varningar

  • Se till att tyget du köper för din baddräkt är klorbeständigt.
  • Om du vill ha det bästa i poolen i sommar kanske du inte är bekväm att välja baddräkt från ställen på ditt lokala varuhus. Ta istället saker i egna händer och gör en baddräkt som kommer att vända huvud där du råkar simma eller sova.