Hur man gör en hemlagad bälte

 

1.

Mäta midjan med mätbandet. Håll bandet tillräckligt för att passa ditt pekfinger mellan tejp och hud. Detta säkerställer att bältet kan bäras även om du planerar att tucka i en blus eller skjorta.

2.

Skriv ner midjemålningen på anteckningsblocket och lägg till två tum. Detta är omkretsen av det hemlagade bältet.

3.

Utforma en skiss över vad det färdiga bältet kommer att se ut med avseende på dekorationer.

4.

Bestäm om bältets bredd. En standardmätning är tre inches, men beroende på användningen av bältet kanske du vill göra den bredare.

5.

Mäta filten och använd blyertspenna för att indikera den nödvändiga längd och bredd på det hemlagade bandet. Du har nu en avlång figur som ritats på filten.

6. Ta upp saxen och håll noga på materialet, klipp ut den filtremsa du har mätt.

7.

Välj ena änden och trimma den i en triangel. Denna del är slutet.

8.

Vänd på din längd av filt och placera självkroken och loopbandet nära den spetsiga änden av bältet. Se till att båda delarna passar perfekt innan du tar bort självklisterbandet och trycker på bitarna på plats.

9.

Dekorera längden på det hemlagade bältet med rhinestones, paljetter, knappar och skumformar genom att helt enkelt klistra på dem med tyglimet.

10. Vänta tills limet har torkat och försiktigt vinklar varje dekoration du har lagt till filten. När du är nöjd med att alla är ordentligt fastsatta, är du redo att bära ditt hemlagade bälte!

Tips och varningar

  • Är du osäker på de tre tum bredd? Gör ditt bälte bredare genom att mäta en sex tum bredd för att börja med och efter att ha klippt ut filten, placera den runt ditt avfall för gott mått. Om den är för bred, trim ner den med två tum. Fortsätt skärpa tills du har hittat den perfekta bältbredden för dina behov.
  • Överväg att använda präglad fil istället för vanlig filt. Detta börjar med en redan mönstrad bakgrund för det hemlagade bältet som du kan lägga till dina utsmyckningar.
  • Experimentera med dekorativa kant saxar för att göra skrynkliga skärningar och andra former när du skär ut filten. Detta bidrar till det färdiga bältets lock.
  • Prova att använda dekorationer till ditt hemlagade bälte som kräver sömnad. Detta lägger till textur på bältet och ger dig möjlighet att kontrastera utsmyckningens färg med trådens färg.
  • Använd en tyg av tyglim när du syr på ornament för att säkerställa att de är fästade på kände och kommer inte fångas på tyget på dina kläder och orsaka skador på kläderna eller det hemlagade bältet.
  • Planera att göra detta till ett hantverksprojekt för längre sommarlovsmånader; barnen kommer älska att göra egna bälten på detta sätt!
  • Pärlor är en bra dekoration för ett hemlagat bälte, men eftersom de är rundade och vanligtvis sticker ut lite tenderar de att bli fastnade på saker och riva av . Använd dem sparsamt, om alls.
  • Användningen av hemmagjorda bälten har gynnat tidens tidiga mänsklighet när de höll kläder på plats och gav också en praktisk service genom att tillfälligt lagra verktyg och vapen för att tillåta bäraren att hålla båda händerna fria. Med tiden utvecklades bältet från att vara bara ett användbart klädtillbehör för att också bli ett mode uttalande och numera finns bälten i alla former och storlekar; Ibland används bälten helt enkelt för accessorizing med andra kläder medan de vid andra tillfällen innehåller vissa funktioner som gör att de kan vara användbara för dem som är engagerade i en mängd olika affärer. Om du letar efter ett stilfullt mode tillbehör som speglar din särskiljande personlighet och smak, varför inte följa några enkla steg och skapa ditt eget perfekta hemlagade bälte och hantverk det för att passa alla tillfällen?