Hur man gör en moderem

 

Gör en tygrem

1.

Skär en remsa av tyg cirka 1 tum längre än du vill att det färdiga bältet ska vara och dubbelt så stort plus 1/2 tum.

2.

Vik de korta ändarna av tyget över 1/2 tum mot den västra sidan av tyget. Tryck på vikningarna platta.

3.

Vik tyget i halva högra sidorna tillsammans och sy langs kanten motsatt vikten.

4.

Fäst en liten säkerhetsstift på ett lager av tyget, nära slutet. Sätt in säkerhetsstiftet inuti bältet och skjut det igenom för att vända tyget till höger ut. Ta bort säkerhetsstiften.

5.

Justera tyget så att sömmen ligger längst ner eller på baksidan av bältet. Tryck på tyget.

Toppstick längs de korta ändarna av bältet för att hålla vecken på plats.

Lägg till en bältesspänne

1.

Gör ett tygbälte enligt anvisningarna ovan, eller skära ett stycke rem eller bälte material ca 2 tum längre än vad du vill ha det färdiga bältet. Om du använder bandmaterial, vik ena änden av remmen över 1/2 tum och sy ihop änden på plats för att hålla det från raveling.

2.

Slå in ena änden av bältet runt bältesspännet och sy i änden på bältet för att hålla det på plats eller följ anvisningarna som följde med spännet.

3.

Använd eyelashunchen till gör små hål i änden av bältet som är mitt emot spännet, placera dem ungefär 1 till 2 inches från varandra.

4.

Lägg till ögonlock på hålen för att hålla dem från raveling, med hjälp av ett ögonverktyg och hammare, och anvisningarna som följde med ögonverktyget.

5.

Lägg till extra detaljer som du vill ha på modremmen som rhinestones, knappar eller band.

Tips och varningar

  • Eyelets kallas också grommets. Om du inte vill använda ögonlock, kan du använda en bältesspänne som inte kräver hål i bältet eller handstygn runt hålens kanter med hjälp av en whipstitch.
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn, symaskiner, ögonverktyg och hammare.
  • Modeband kan vara så enkelt eller så dekorativt som du vill. Du kan göra bältet från rem eller bälte material, som finns i många tygaffärer, eller från tyg för att matcha en viss outfit eller färg du gillar. Du kan enkelt knyta bältet runt midjan eller köpa bältesspännen på nätet eller i många tygaffärer. Bältesspännen kan vara vanliga och enkla, dekorativa eller belagda i pärlor eller strass. Oavsett hur du gör ditt modebälte, bältet ska vara tillräckligt lång för att slingra runt midjan med åtminstone flera tum överlappning. Beroende på vilken typ av bälte du gör kan det hända att du behöver några eller alla de tillbehör som anges.