Hur man gör en tappningskjorta

 

Gör en tappningskjorta

1.

Leta efter ett tappning eller tappningstilskjortemönster från den era du vill ha. Om du köper ett nytt mönster eller en reproduktion av ett gammalt mönster, borde det ha fullständiga mönster och instruktioner. Om du köper ett original, utan utskriftsmönster, kolla med säljaren för att försäkra dig om att mönstret fortfarande har alla bitar.

2.

Kontrollera om vintage eller årgång stil skjorta mönstret kommer i den storlek du behöver. Mönster använder ofta olika dimensioneringssystem än moderna, köpta kläder, så var noga med att kontrollera storleken på mönsterkuvertet eller katalogen. Om du inte kan hitta den storlek du behöver i den stil du gillar kan du ändra nästa närmaste storlek om du har erfarenhet av sömnad.

3.

Köp tappning eller vintage stil tyg till skjortan, med hjälp av riktlinjerna på mönsterkuvertet. Om mönstret inte har ett tygdiagram kan du lägga ut mönstret för att räkna ut hur mycket tyg du behöver.

4.

Köp matchande tråd och Alla andra tillbehör du behöver, t.ex. knappar, trim eller gränssnitt. Du kan ersätta moderna bekvämligheter, till exempel smältgränssnitt istället för att sew-on-gränssnitt, om du vill.

5.

Klipp ut de mönster du behöver. Var särskilt försiktig om du använder ett gammalt mönster. Om pappret är väldigt bräckligt kan du göra kopior av mönstren eller bana dem till kraftigare papper så att de inte riva.

6.

Följ skärningsguide i mönsterriktningen för att stifta mönstren på tyget och klippa ut bitarna. Om ditt mönster inte har en skärningshandbok, kolla på eventuella markeringar på själva mönstren, till exempel bitar som måste placeras på falsen. Om inte skjortan är förskjuten, linjera alla bitar upp med kornlinjen på tyg.

Följ de anvisningar som följde med mönstret för att sy ihop tygstyckena tillsammans. Om anvisningarna saknas eller ofullständig, använd bilden av det färdiga shirt som en guide.

Tips och varningar

  • Om du arbetar med ett ofullständigt mönster eller ändrar ett vintagemönster kanske du vill testa mönstret genom att först göra det av muslin (billig bomull) innan du provar det på ditt riktiga tyg. På så sätt kan du göra några justeringar du behöver för mönstret och göra teknikerna perfekta innan du arbetar på ett dyrare plagg. < / li>
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner. Köp noggrant när du köper från obekanta säljare och var noga med att kolla in produkten och avkastningen policy.
  • Många stilar som en gång var populära kommer tillbaka till mode igen. Oavsett om du vill ha en tappningskjorta för en perioddräkt eller om du gillar vintageutseendet som en del av din moderna stil, kommer din egen vintageskjorta att låta dig fånga tappningens utseende i precis den storlek och färg du vill ha. Du kan använda ett nuvarande skjortamönster i en vintageformat (vissa mönsterkataloger erbjuder stilar som är specifikt markerade som tappning), eller leta efter utskrivna mönster på nätet. Du kan göra skjortan från nytt tyg eller, för ett äkta vintageutseende, hitta gammalt tyg genom thriftbutiker eller online-auktioner. För att slutföra skjortan, se till att använda knappar och tillbehör till vintage stil.