Hur man gör ett par byxor

 

Gör ett par byxor

1.

Välj ett byxemönster som passar den stil du vill ha. Se till att mönstret har alla funktioner du behöver, till exempel sidfickor, bakfickor, manschetter eller bälteslyckor. Några mönster inkluderar även shorts eller capris samt ankellängdsbyxor.

2.

Köp byxa i tyg med hjälp av riktlinjerna på mönsterkuvertet för att ta reda på hur mycket tyg du behöver och vilken typ att använda. Byxor kan vara gjorda av denim, lätt tvilling eller till och med ull. Var noga med att ange om tyget du vill ha kommer i en bredd på 44 eller 60 tum, eftersom det kan påverka hur mycket tyg du behöver.

3.

Köp matchande tråd, blixtlås , elastiska knappar för fickorna eller andra begrepp du behöver för att slutföra byxorna. Många tygbutiker säljer blixtlås speciellt gjorda för användning med byxor eller jeans.

4.

Klipp ut mönsterkläderna för byxorna. Eftersom de flesta mönster har flera storlekar, se till att du använder skärlinjen för den storlek du behöver. Om mönstret har flera olika stilalternativ kan du bara klippa ut de bitar du behöver.

5.

Justera mönstren om det behövs för att göra byxorna längre eller kortare. De flesta mönster har linjer där du kan klippa eller vikma mönstret och tejpa det för att göra det mindre eller lägga till papper för att göra det längre.

6.

Följ skärningsguiden i Mönsterriktningar för att stifta mönstren på tyget och klippa ut bitarna. Se till att placera några mönster på den vik som måste vara.

7.

Söm byxorna ihop enligt mönsterriktningarna. Var noga med att försöka på byxorna innan de hämmer dem, så att du kan justera längden igen om det behövs.

Tips och varningar

  • Varje byxor kan ha två olika justeringslinjer, en på låret och en på underbenet. För dessa mönster lägger du till eller tar bort lite papper från varje sektion, istället för att göra en stor justering. Detta kommer att hjälpa byxorna passa bättre. Om mönstret har mer än ett benstycke, se till att varje del är lika lång.
  • Var försiktig när du arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner.
  • Byxor är en garderob nödvändig för att du kan hitta en mängd symönster för, från klänningar till casualkläder. Träningsbyxor, som omaller eller de med elastisk midjeband, är enklare att sy än blixtlåsbyxor. Vissa mönster marknadsförs som enklare än andra, så se till att du väljer ett mönster som matchar dina sykunskaper. Några byxor har flera stilalternativ, till exempel olika längder, olika benbredder och valfria fickor, bältesband eller manschetter. Det här låter dig välja vilka funktioner du vill, eller göra flera olika stilar av byxor från samma mönster.