Hur man klär sig för kallt väder

 

Hur man klär på kallt väder

1.

Det första skiktet ska vara ett bekvämt lätt tyg som kommer att suga svett bort från din kropp. Undvik ren bomull, linne eller liknande material, eftersom dessa tyger behåller fukt och kommer att kyla dig. När du planerar att klä på för kallt väder, bor torr vara en topprioritet.

Traditionella termiska underkläder fungerar bra för det första lagret. Ett alternativ till traditionella termiska är silke. Siden är väldigt varm och känns underbar mot nakna hudar. Silke är dock inte väldigt robust och vann inte så länge som traditionell termisk underkläder.

2.

Layer en stickad tröja eller tröja över toppen av det första lagret. Om du har en kappa med huva, undvik svettar med kåpan fastsatta, eftersom det kan orsaka för mycket bulk under lagren.

3.

Lägg på din jacka eller jacka som topp Det är vanligtvis en bra idé att få en päls som har ett vattentätt eller vattenbeständigt ytterlager, speciellt om du kommer att utsättas för regn, snö, hagel eller snö.

>

Sätta på halsduken runt nacken och dra den snyggt. Det kan hända att du klämmer in i din jacka för extra värme. Du kan också dra halsduken över munnen för att skydda dig mot den kalla luften.

5.

Sätt på din hatt eller keps innan du går ut. Några hattar har inbyggda öronskydd som kan hjälpa till att hålla öronen för kalla. Du kanske också vill överväga öronhandtag om du Håll inte en hatt som täcker öronen.

6.

Håll dina händer varma med handskar eller vantar. Dessa kommer också i olika stilar som inkluderar vattentäta eller vattenbeständiga material. Återigen, om du ska vara i snön eller regn, är vattentäta handskar att föredra.

Tips och varningar

  • Om du kommer att vara ute i snön, kom ihåg att ta med solglasögon och solskyddsmedel. Solen återspeglar den vita snön som skapar en mycket ljus miljö. Detta kan orsaka ögonbelastning och intensiv sol exponering.
  • Var noga med att kontrollera väderprognosen innan du går ut på några svåra förhållanden.
  • Klädsel för kallt väder är inte svårt, men noggrann planering hjälper. Om du väljer dina kläder noggrant, kan du hålla dig varm trots bittert kallt väder. Layering är det bästa sättet att hålla sig varm. Förutom att hålla dig varm gör lagring det lättare att undvika överhettning. Du kan helt enkelt ta bort lager om du har bundet upp för mycket. Följande är en guide till lagring för kallt väder.