Hur man remodelar en förlovningsring

 

1.

Överväga att ha en guldsmedare 'svetsa' en uppsättning tillsammans med lite extra guld, vilket hindrar dem från att flytta sig ur positionen. Även om de inte var avsedda att användas som en uppsättning, kan juveleraren visa dig alternativ för att få dem till en enda ring, vilket kan innebära ompositionering av stenen.

2.

Tänk på att din förlovningsring är stor, så att du kan bära den på din högra hand eller på fingret bredvid din vigselring. Profilen av diamantringen - hur högt ditt finger som stenen sitter - kan behöva justeras för en högra ring. Fråga din guldsmedare om att skära ner spetsarna som håller diamanten så att den sitter smalare på handen eller till och med spola på bandet. Detta kommer att få ringen att se mindre formell ut och det blir inte fångat på allt som din hand borstar mot.

3.

Köp en 'wrap' för diamanten, vilket är en en ring med extra stenar som bärs vid diamantringen. En wrap gör diamantringen mer elegans och kan också innehålla nya färger, till exempel din födelsestjärna. En wrap gör en utmärkt årsdaggåva. till din solitaire, om du väljer, och kan ändra storlek på vilket finger du väljer.

4.

Överväga att ha diamanten från din förlovningsring in i ditt bröllopsband eller till en annan ring, hängsmycke eller stift.Detta kan vara ett utmärkt sätt att återuppliva en del arvsmycken och göra den till din egen. Eller välj ett modernt smycke som du gillar och ha förlovningsdisplayen in i den. en ängels halo, skatten hålls av en sjöjungfru eller den vita pricken i en yin / yang-symbol.

Tips och varningar

  • En juvelerare som kastar kan skapa en helt ny ring från din förlovningsring. Din diamant kan bli en del av en cocktailring, eller juvelern kan göra den till en solitärhängen som du kan bära på en fin halskedja.
  • Var noga med att du och juveleraren båda har samma förståelse för vad kommer att göras. Använd skisser, foton och exempel från andra smycken i butiken för att förmedla det utseende du vill ha.
  • Kom ihåg att smyckeskapning är en konstform, och stycket kan ta på sig ett eget liv som juveleraren gör hans magi Uppskattar skönheten i det färdiga stycket, även om det skiljer sig något från vad du tänkte.
  • Att arbeta med ädelstenar och metaller kräver höga temperaturer och erfarenhet, så det är bäst att lämna utbildad personal.
  • Dagen då du fick din förlovningsring, kunde du inte sluta visa den. Men snart började bröllopsringen vara på ditt tredje finger. Eller kanske du ärvt en förlovningsring från en förfader eller har fortfarande en från ett bröllop som aldrig Det är ingen mening att låta den underbara diamanten sitta i en smyckeskrin. ta det till en juvelerare och prata om dina ombyggnadsalternativ.