Hur man syr byxor

 

Sömbyxor

1.

Mät den fulla delen av dina höfter och midja (eller det område där du vill ha byxan på midjan).

2.

Välj ett mönster som matchar storleken och stilen på byxorna du vill ha. Eftersom mönster ofta använder ett annorlunda storlekssystem än butiksköpta kläder, se till att jämföra dina mätningar med storleksdiagrammet på mönstret. Om du är mellan storlekarna, gå med den större storleken.

3.

Köp byxväv med hjälp av riktlinjerna på mönsterkuvertet för att ta reda på hur mycket tyg du behöver . Var noga med att ange om tyget du vill ha kommer i en bredd på 44 eller 60 tum och om det har en tupplur eller ett utskriftsmaterial som måste klippas i en viss riktning för varje bit.

4. < / p>

Köp matchande tråd, dragkedja, elastik, knappar för fickorna eller andra idéer du behöver för att slutföra byxorna. Många tygbutiker säljer blixtlås speciellt gjorda för användning med byxor eller jeans.

5.

Klipp ut mönsterkläderna för byxorna med skärlinjen för den storlek du behöver. Om dina mått är två olika storlekar, till exempel en större storlek i höfterna än midjan, kan du anpassa passformen av byxorna genom att klippa underdelen av byxorna i en storlek och toppen i en annan, gradvis övergång mellan de två storlekar som du skär mönstret.

Klipp varje mönsterstycke längs längd- eller förkortningslinjerna för att göra byxorna längre eller kortare, om det behövs. Klipp bort eller vika upp papperet och binda det på plats för att göra benen kortare, eller lägg till pappersremsor för att göra benen längre. Var noga med att få tillräckligt med extra längd till högen.

7.

Justera bredden på bygelbenöppningarna om så önskas, för att göra dem bredare eller smalare. Justera höjden på midjebandet så att byxorna sitter högre eller lägre i midjan.

8.

Följ skärningsguiden i mönsterriktningen för att stifta mönstren på tyget och klippa ut bitarna. Se till att placera några mönster på den vik som måste vara.

9.

Söm byxorna ihop enligt mönsterriktningarna. Var noga med att försöka på byxorna innan de hämmer dem, så att du kan justera längden igen om det behövs.

10.

För att lägga på manschetter på byxorna skär du två tygremsor, var tillräckligt länge för att slingras runt underbenet plus 1/2 tum och dubbelt så stort som du vill ha manschetterna plus 1/2 tum. Vik varje remsa i halva och sy längs kanten motsatt vikten. Vrid manschetten på höger sida, tryck den så platt och sy ihop de korta ändarna. Vrid sömmen på insidan av manschetten och sy sömmen till underbenets underkant, var försiktig så att du inte syr stötbenen stängd.

11.

Att göra bälteslyckor, klippa tygstrimlarna 1 tum breda med 3 tum långa. Vik varje remsa i halva och sy längs kanten motsatt vikten. Vänd tyget utåt med en liten säkerhetsstift och tryck den platt. Vrid de korta kanterna under 1/2 tum och tryck dem platta. Zigzag sy ihop de vikta ändarna av slingorna till byxan på midjan.

12.

För att lägga till en bakficka skär en bit tyg 1/2 tum större hela bort än vad du vill ha den färdiga fickan. Vänd kanterna på fickan under 1/2 tum mot fel sida och tryck dem platta. Placera fickan på byxorna och lägg den på plats, var försiktig så att inte byxorna stängs.

Tips och varningar

  • När du gör justeringar, kom ihåg att du bara behöver lägga till eller subtrahera en liten mängd från varje bit. Till exempel, om mönstret har två framstycken och två bakstycken och du vill göra byxorna 1 tum bredare, behöver du bara lägga till 1/8 tum på varje sida av varje bit.
  • Var försiktig när man arbetar med sax, stift, strykjärn och symaskiner.
  • Sy i egna byxor gör att du kan anpassa passformen, vilket kan vara mycket användbart men också lite utmanande. Om du har ett grundläggande byxor i rätt storlek kan du justera det så att det passar just din storlek och stil. Du kan göra byxorna längre eller kortare, bredare eller smalare och lägga till funktioner som manschetter, bältesband eller extra fickor.