Hur man tar bort hudproblem från graviditet

 

1.

Gnid kakaosmörkrem på magen och andra områden som börjar sträcka längre än vad de tidigare haft. Det finns inget vetenskapligt bevis på att kakaosmörkrämet kommer att eliminera dina streckmärken, men att hålla din hud fuktig och smidig hjälper till att minimera antalet stretchmärken som du får.

2.

Applicera mint tandkräm till en plats där ett fläck uppstår. En liten flaska som är tillräckligt stor för att täcka fläcken är perfekt. Låt tandkrämen sitta tills den har torkat helt och blivit crusty - att applicera det över natten är den bästa insatsen. Mynten i tandkräm kommer att dra oljorna ur huden och torka upp eventuella fläckar som du kan ha.

3.

Tvätta ansiktet två gånger om dagen med en varm tvättduk och en astringent ansikte tvätt. När du sköljer ditt ansikte, använd kallt vatten för att stänga upp porerna. Vi inser aldrig hur ofta vi rör våra ansikten och får oljor på vår hud. Med hjälp av en sammandragning torkar du upp extraoljorna så att du inte får så många fläckar.

4.

Ät en hälsosam kost. Mat som har hög fetthalt och oljor har en dålig effekt på din hud. När du är gravid kan du få begär för saker som inte alltid är bra för dig, men det är upp till dig att fortsätta att vara hälsosam under din graviditet.

Tips och varningar

  • Äta citrusfood hjälper dig att hålla din hud fläckfri under och efter graviditeten.
  • Applicera inte fuktkräm i huden efter att du har tvättat ditt ansikte eftersom du kommer att återinföra nya oljor till din rena hud.
  • Applicera hett vatten till ett fläck kan hjälpa till att minska det belopp som det visar.
  • Drick mycket vatten varje dag. Ju mer vatten du dricker desto tydligare blir din hud.
  • Plockning vid fläckar är dålig för din hud eftersom du sätter dina oljiga händer upp i ansiktet och orsakar fler problem.
  • När en kvinna blir gravid, är det en fluktuation i hormoner som kan leda till fläckar och akne. Om en kvinna hade akne när hon var yngre, är det troligt att det kommer att återkomma under graviditeten också. Stretch marks anses ofta vara en av de fula fläckar som kvinnor oftast får med graviditet. Dessa fläckar kan hanteras med hjälp av några enkla lösningar.