Hur man tar bort streckmärken naturligtvis

 

1.

Förhindra streckmärken innan de visas. Om du är gravid, fuktar huden hela dagen. Gnugga kakaosmör eller sheasmör på din mage, skinkor, bröst och höfter. Bär en moderskapsbro som erbjuder bra stöd. Du kan också använda vitamin A, E och rosolja i ett försök att förhindra att streckmärken bildas. Du bör också använda dessa metoder om du är tyngdlyftning eftersom det också kan orsaka streckmärken. Detsamma gäller om du snabbt förlorar eller tar upp vikt för andra orsaker.

2.

Börja behandla den drabbade huden så snart du ser ut som streckmärken. Vetexsolja kan vara effektiv i minskande sträckmärken som bara börjar dyka upp. Du kan också prova variationer av vitamin C. Vitamin C främjar kollagenproduktion och är en annan metod för att behandla nya streckmärken. Det är ännu starkare när det kombineras med glykolsyra, vilket också stöder kollagenproduktion. Retinoider, som används för att förhindra rynkor och akne, kan också erbjuda lite hjälp med streckmärken.

3. < Ät hälsosam mat. Ät mat som är högt i protein. Torka tillräckligt med vatten för att hålla huden hydratiserad. Undvik livsmedel som är höga i ohälsosamma fetter. De kan förvaras i magen och skinkorna och orsaka svullnad som kan Främre frukter och grönsaker är bra för huden och kan förbättra sitt utseende. Övning kan också hjälpa huden att behålla sin elasticitet. Men om du lyfter vikter, gör det inte för det eftersom det kommer att leda till att dina muskler expandera snabbare och du kan sluta med streckmärken runt dina nya muskler.

Sträckmärken uppträder ibland när huden sträcker sig för långt och orsakar vävnaden under riva. De kan inträffa när en person snabbt vinner eller förlorar sig. Detta kan orsaka missfärgningar i huden som ibland framstår som fina linjer. Du kanske inte kan eliminera streckmärken helt och hållet, men du kan vidta åtgärder för att avlägsna streckmärken naturligt.