Hur man undviker att göra fem vanliga misstag vid applicering av ögonmakeup

 

1.

Fel ögonskugga nyans.

Ögonskugga är tänkt att accentuera ögat och ge det djupet. Många kvinnor väljer hårda, glänsande nyanser av ögonskugga i ljusa pastellfärger vilket gör lite för att ge ögondimensionen och kan se hård ut, särskilt under starkt ljus. Ett bättre val är en djupare skugga av ögonskugga i en matt ton. Detta kommer att bidra till att accentuera ögonfärg och ge ögonen smolande djup. Om du vill lägga till en färgfärg under din ögonmakeup-applikation, borsta en färgstark färg över din basmatta nyans av ögonskugga.

2.

Mörk under ögat cirklar.

Oavsett hur skicklig din applikation av ögonmakeup kan vara, kommer mörka cirklar att förstöra den vackra look du riktar efter. Lär dig hur du använder concealer och foundation för att skickligt täcka dina ögonkretsar innan Applicera din ögonmakeup. Det kommer att göra en enorm skillnad i det slutliga resultatet.

3.

Hård eyeliner.

Som ögonskugga kan eyeliner verkligen Lägg till definition och dimension för ögonen om den används korrekt. Tyvärr använder många kvinnor en stark, svart linje under de nedre vipparna, vilket bara ger ögat ett onaturligt, hårdt utseende. Om du ska applicera fodret på det nedre locket bör applicera den på de övre locken för att lägga till balans. Undvik att använda en flytande eyeliner, om möjligt, eftersom det är mycket svårare att kontrollera och ger en hård look. Om du inte har mycket mörkt hår, välj ett eyeliner i en ny nyans än svart. Svart tenderar att vara för mörkt för de flesta kvinnor . Bra val för de flesta kvinnor skulle vara en kolgrå eller mörkbrun nyans.

4.

Över plockade ögonbryn.

Detta är ett mycket vanligt problem med kvinnor. De tenderar att plocka bort för mycket av ögonbrynen och fylla i sparsenheten med eyeliner. Detta ger inte bara en mycket onaturlig, hård look, men överdriven plockning kan också förstöra hårsäckar som gör att ögonbrynen växer tillbaka tunt. du observerar de mest önskvärda ansiktena i modetidningarna, du ser att de flesta modeller har tjockare ögonbryn som tenderar att ge dem ett mer ungdomligt utseende. Gå försiktigt med pincett och du kommer att ha ett mer ungdomligt och naturligt utseende.

5.

Felaktig tillämpning av mascara

Mascara när den appliceras korrekt kan öppna upp och accentuera ögonen. Det största misstag kvinnor gör när de använder mascara är att använda en nyans som är för mörk och låter den klumpa i ögonkonfliktansökan. För att skapa ett mer naturligt utseende när du applicerar din ögonmakeup, välj en brun nyans av mascara istället för svart. Curl fransar med en ögonfransar och applicera lite pulver på dina fransar för att förhindra klumpning. Applicera en tunn mascarafärg och låt den torka helt innan du applicerar efterföljande lager. Om du börjar märka klumpning, använd en fin tandad mascara kam för att skilja dina fransar.

Ögon smink kan göra mycket för att förbättra ditt övergripande utseende. Det hjälper till att öppna ögonen, accentuera din ögonfärg och ge dig det gamine, stora ögonblicket som är så attraktivt. Ögonmakeup kan också förringa ditt utseende om det används felaktigt. Det är oroande att se ett annat vackert ansikte mindre attraktiv av felaktig ögonmakeup applikation. Här är de vanligaste misstag kvinnor gör när de tillämpar ögonmakeup.