Hur man utformar cocktail klänning

 

1.

Ta en tur genom några av dina favoritklädbutiker för att få en idé för vad som för närvarande är i stil. Du kan designa en cocktailklänning men du vill, men det gör inte ont för att se vad som finns där ute.

2.

Bestäm vilken kroppstyp du har, vilken kommer hjälper dig att bestämma hur man designar en cocktailklänning för din kropp. Det borde vara smickrande mot dina bästa egenskaper, och borde dra uppmärksamhet bort från de funktioner du inte gillar, till exempel stora lår eller en inte så platt mage.

p> Bläddra bland några modekataloger för ytterligare idéer, med fokus på färger och former som kommer att komplettera din kropp bäst. Leta efter subtila texturer och stygn som ger en personlighet i cocktailklänningar och glöm inte att skriva ner färgkombinationer som du Tänk skulle se bra ut med din hudfärg.

4.

Skissa några idéer i en skissplatta med hjälp av ritpennor från en konstförsörjningsaffär. Om du är en anständig konstnär kan du också fråga en vän eller släkting att göra den här delen medan du dikterar de olika designfunktionerna du vill ha på cocktailklänningen.

5.

Mäta dina höfter, midja, byst, lår och axlar för att försäkra dig om att måtten är korrekta för din cocktailklänning. Att lägga en tum här och där är bättre än att slutföra ett tyg som är för hårt. Du kan också använda tyger som är konstruerade att sträcka så du behöver inte oroa dig för exakta mätningar.

Skapa några extra kläder som kan gå med din cocktailklänning, som ett sjal, hängsmycke, böja, wrap eller par skor. Alternativt kan du köpa dessa saker när din klänning är klar.

Hyr en systress för att sy din nya cocktailklänning, eller gör sömnaden själv om du tror att du kan hantera Det. Se till att du lämnar mycket tid före den händelse som du kommer att ha på sig klänningen, om du gör ett misstag och behöver börja om.

Tips och varningar

  • Kom ihåg att enkelhet är bäst när du designar en cocktailklänning för första gången.
  • Överväg att använda ett modeföretag som hjälper kunderna att designa egna kläder. Det här kan vara enklare än att börja från början.
  • Ibland brukar inte cocktailklänningen på hängaren på din favoritbutik klippa den. Om du har en flare för design, varför inte sätta ihop din egen cocktailklänning? Du behöver inte vara en designskolan som gör examen för att göra detta händer, men du behöver en aktiv fantasi och massor av inspiration.